Ion este primul robot consilier guvernamental din România. Tehnologia a avansat atât de mult în ultimii ani așa că acum țara noastră are un consilier guvernamental robot.

Acesta are menirea de a afla ce propuneri au cetățenii României pentru viitorul țării, dar și ce lucruri și-ar dori să schimbe pentru ca statul să evolueze cât mai mult și, de ce nu, cât mai repede.

Ion este primul robot consilier guvernamental din România. Un expert în inteligență artificială a explicat cum funcționează 

Pentru ca cineva să poarte o conversație cu consilierul guvernamental, trebuie mai întâi să îi spună acestuia tema de discuție, moment în care robotul îi va răspunde.

„Salut! Sunt Ion, un consilier cu inteligență artificială a României. Ce problemă sau dorință ai pentru țara noastră?”,

este întrebarea pe care o va auzi fiecare român care începe o discuție cu inteligența artificială.

Citește și: Oamenii, înlocuiți de inteligența artificială

Invitat în platoul Știrilor Kanal D, unul dintre experții în inteligență artificială a explicat în detaliu cum reușește robotul să strângă informații pentru ca, în viitor, să poată oferi soluții la adevăratele probleme ale românilor.

„Ion este în perioada de învățare. În momentul de față, Ion colectează informații de la interlocutori și colectează informații printr-o metodă mai inedită. De exemplu, dacă considerăm să zicem că problema este poluarea, Ion va întreba „De ce este problema poluarea? Este o problemă centrală sau nu ai suficienți copaci în zonă?”. Face acest lucru ca să sape din ce în ce mai mult în ceea ce privește această problemă, asemenea unui consilier.

El trebuie să înțeleagă tot contextul, funcționează atunci când aude anumite cuvinte cheie.”, a declarat Vali Mălinoiu, expert în inteligență artificială, pentru Știrile Kanal D.

În ceea ce privește numele și forma neobișnuită a robotului, acestea au o origine cel puțin interesantă.

„Ion este o anagramă a cuvântului NOI. Ion este NOI în oglindă, de aici și simbolul de oglindă. Pentru că noi știm ce este mai bine pentru România.

Împreună cu Ion, adică cu noi, descoperim pe măsură ce vorbim cu noi înșine, cu ajutorul lui Ion, cum trebuie să ducem țara la nivelul următor”, a mai declarat expertul.

Robotul Ion pleacă în turneu prin România

Pentru ca un număr cât mai mare de oameni să își poată exprima părerile în fața robotului-consilier Ion, acesta urmează să plece în turneu prin mai multe orașe din România.

Prima oprire a inteligenței artificiale este la București, la stația de metroul de la Universitate. Începând cu data de 29 martie, românii pot conversa cu Ion  în timp ce se deplasează spre locul de muncă sau se bucură de o plimbare.

Citește și: EXCLUSIV! Britanicii vor lansa aplicația care detectează depresia „în mai puțin de 10 minute”! Psihologul Keren Rosner: „Tehnologia ajută specialistul, doar nu îl poate înlocui!”

În ceea ce privește următoarele orașe în care robotul va ajunge, echipa care l-a creat îi îndeamnă pe români să intre pe ion.gov.ro și să voteze următoarea destinație în care consilierul inedit își va face apariția.