Locuitorii uneia dintre cele mai mari localități din județul Ilfov au aflat miercuri că erau vecini cu un criminal de temut. În vârstă de numai 16 ani, acesta a fost capturat în orașul Voluntari și extrădat în Suedia. Autoritățile cred că de aici, din România, ar fi organizat mai multe omoruri la comandă și atacuri cu bombă în țara lui. Dintr-un paradis liniștit, Suedia s-a trezit pradă unui infern al bandelor criminale care racolează tot mai mulți minori pentru asasinate la comandă.

Mohamad Mohamed are doar 16 ani și este considerat ca fiind unul dintre cei mai periculoși criminali de către autoritățile suedeze. Se ascundea în România, într-un cartier rezidențial din Voluntari. Pe numele individului exista un mandat de arestare pentru omor și vătămare corporală gravă, însă e bănuit că ar sta în spatele unor asasinate la comandă și ar face parte dintr-o grupare care se ocupă și cu atacuri cu bombă, dar și de trafic de droguri.

A fost extrădat miercuri.

În Suedia, fenomenul violenței a ajuns la un nivel alarmant, fiind deja o problemă de siguranță națională, astfel că s-a pus în discuție inclusiv mobilizarea armatei pe străzi. Mai îngrijorător de atât e că ucigașii sunt din ce în ce mai tineri. Bandele criminale recrutează minori din medii defavorizate, pe care îi folosesc apoi la asasinate și atacuri teribile. Autoritățile din Suedia încearcă acum să schimbe legislația, ca să oprească infernul în care s-au trezit.