Că viața învinge în orice condiție o dovedește impresionanta povestea unei fetițe născută după moartea mamei. S-a întâmplat în timpul conflictului din Gaza, acolo unde casa familiei a fost intens bombardată. Salvatorii și medicii au reușit minunea. Micuța Ruh, al cărui nume înseamnă spirit în arabă, a venit pe lume la numai 30 de săptămâni, în Gaza.

Medicii de la spitalul din Rafah au reușit să o țină în viață pe micuță

Părinții și sora mai mare au fost uciși în bombardamente dar salvatorii și medicii au reușit să facă o minune. Fetița născută prematur prin cezariană s-a dovedit din prima clipă o învingătoare. Din două familii cu 19 oameni: mame, tați, surori și frați nu au mai rămas acum decât niște corpuri neînsuflețite, ia Ruh este singura supraviețuitoare. Când s-a născut i-a pus pe neonatologi să recurgă la toate cunoștințele și procedurile pentru a-i susține trupul firav.

Dincolo de lupta pentru viața doctorilor, afară, fratele mamei moarte nu își putea stăpâni lacrimile. Gândul la rudele ucise în război era alinat doar de speranța în micuța supraviețuitoare.

Ea va trebui să stea în incubator următoarele trei-patru săptămâni, dar este în afara pericolului și neonatologi speră că va lua rapid în greutate. Când va deveni suficient de puternică, Ruh va fi externată și îngrijită de unchiul și familia acestuia.