Noapte de coșmar după minivacanță.  După câteva zile de relaxare și de petrecere, cu ocazia minivacanței de Sfânta Maria, iată că asupra Capitalei s-au abătut fenomenele extreme. O noapte de coșmar, așa au resimțit-o bucureștenii speriați teribil miercuri noapte de către trăsnetele și tunetele care i-au trezit brusc din somn pe oameni.

Astfel de fenomene sunt de așteptat și în următorul interval, avertizează specialiștii. Fulgerele care au despicat cerul și zgomotul asurzitor al tunetelor i-au trezit brusc pe bucureșteni.

Mulți s-au gândit, cu sufletul cât un purice, că zgomotele asurzitoare pe care le-au auzit în miez de noapte sunt de fapt bubuituri asemănătoare cu cele de război.

Noapte de coșmar după minivacanță. Oamenii s-au temut de ce e mai rău: „Bubuituri, lumini, credeam că a luat foc ceva”

„Bubuiau, ne-am sculat din somn.” Din cauza puternicei furtuni  n-au mai închis un ochi „Bubuituri, lumini, credeam că a luat foc ceva.

Trebuia să mă scol pe la șapte ca să merg la doctor, la medic și de la ora aia n-am putut să mai dorm”, „M-a speriat și pe mine că eu stau aici, în spatele gării și când a tunat prima dată s-a cutremurat patul un pic”, „Se auzeau foarte urât între blocuri”
, au povestit oamenii.

Citește și: O vară cu riscuri de călătorie din cauza vremii extreme! Românii sunt sfătuiți să evite plecările în Spania și Portugalia

Dacă tunetele și fulgerele prevesteau o vijelie în toată regula, ploaia nu a fost însemnată. De joi vremea va redeveni călduroasă. Meteorologii au emis o informare de caniculă și disconfort termic ridicat până în 20 august. În sudul și sud estul țării vor fi temperaturi maxime de 35, chiar 36 de grade iar izolat vor ajunge chiar și la 37 de grade celsius. Astfel, oamenii vor mai avea parte de câteva zile de căldură înainte ca toamna să își intre în drepturi.