După două zile pline de neliniște și speranțe. Prietenii și familia unei tinere de 26 de ani din Cluj au primit o veste tragică. Întreaga comunitate s-a mobilizat în cadrul operațiunilor de căutare, dar femeia a fost găsită fără suflare. Se pare că tânăra suferea de depresie. „Chiar la ultima convorbire telefonică și cu mine și cu logodnicul ei, că e în regulă”, a declarat tatăl femeii.

Sorina a plecat cu trenul din Cluj Napoca, marți, la ora 12. A coborât în Halta Gârbău după un drum de aproximativ 50 de minute.

Citește și: Tânăra de 26 de ani care a dispărut din Cluj a fost găsită fără suflare! Unde a fost descoperit trupul fără viață al Carlei?

Trei persoane au văzut-o pe un câmp din apropiere.

Și telefonul fetei a fost reperat în zona respectivă, în loc în care nu avea cunoștințe sau rude. Apropiații s-au mobilizat rapid când au văzut că nu mai răspunde la apeluri. Polițiștii, voluntarii și cunoscuții s-au unit pentru a îi da de urmă Sorinei. Aceste imagini sunt surprinse când cei implicați încă sperau să îi dea de urmă fetei, însă după ore întregi de căutări, trupul tinerei a fost găsit fără suflare.

„Am pornit spre deal, spre pădurea asta, și un coleg de la căutări o găsit-o acolo căzută. Am fugit și eu”, a declarat unul dintre voluntari.

Oamenii legii iau în calcul o posibilă sinucidere

Polițiștii iau în calcul în acest moment o posibilă sinucidere. Sunt analizate toate probele adunate, dar varianta unui atac pare exclusă.

„Pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei. Polițiștii vor continua cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi efectuată și expertiza medico-legală”, a declarat Iulian Timșa, IPJ Cluj.

Apropiații vorbesc despre o posibilă depresie. „Probleme, stai să le numesc din categoria depresiilor, deci fără să fie alte boli, deci supărări, dar fără să aibă certuri acasă cu logodnicul sau cu noi.

Ce se plângea în ultimul timp, într-adevăr, se plângea de o oboseală permanentă, nu putea să doarmă și avea așa o stare de, să zic, de neîmpăcare”, a mai spus tatăl Sorinei. Cei de la Asociația Română de Psihiatrie spun că 5% din populația României suferă de depresie. Semnele depresiei nu trebuie ignorate, spun psihologii. Cei care ajung în această situație au nevoie de suportul familiei, dar și de ajutor specializat.