Ca răspuns la protestele în care cer salarii mai mari, angajații Poștei Române primesc uniforme noi. Costumele au stârnit un alt val de controverse. Oamenii spun că le este rușine să iasă pe stradă îmbrăcați așa. Toți poștașii vor primi până la finalul lunii aprilie noi uniforme. Câteva piese deja au ajuns la angajați, care se declară complet oripilați de piesele vestimentare pe care vor fi nevoiți să le folosească.

„Dintr-o dată ne trezim cu o chestie care arată groaznic. Am fost sunați de foarte mulți oameni îngroziți de ceea ce au văzut. Gândiți-vă că o să-i vedeți pe stradă în uniforma aia sinistră, griul ăla ciudat”, spune Dumitru Costin, președinte BNS.

Nici oamenii de rând nu sunt încântați de noile uniforme ale poștașilor

Și nu doar culoarea este cea care îi nemulțumește pe angajați.

„În loc să alegi un design adecvat, să păstrezi o linie de îmbrăcăminte elegantă, care să acorde prestanță factorilor poștali, vii cu un model de uniformă care e luat parcă de la Kim Jong Un”, mai spune acesta.

Dar uniformele nu sunt văzute cu ochi buni nici de oamenii de rând: „Seamănă cu o îmbrăcăminte de gunoieri, pentru cei care lucrează cu lucruri murdare și poștașii, nu știu, eu i-aș îmbrăca în bleu”, „Nu știu cine le-a făcut.

Și pentru pușcăriași le fac mai frumoase.”

Citește și: Cladirile din Capitală care au devenit vedete pe social media. Oamenii se înghesuie să facă poze cu decorul desprins din basme: „Este minunat”

Doamna Ioana a lucrat în țesătorie. O uniformă pentru cei care îi aduc pensia în fiecare lună ar fi arătat cu totul și cu totul diferit în viziunea ei: „O bluziță vara, un pantalon elegant, am spus blugi, iar iarnă o gecuță frumoasă.”

Și reprezentanții Poștei Române sunt conștienți că îmbrăcămintea a stârnit controverse în rândul angajaților.

„Pentru uniforme s-a format o comisie, cu un număr de salariați, care au folosit elementele pe care le-au avut și ei, cât s-au priceput la țesătorie”, a declarat Valentin Ștefan, director general Poșta Română.

Acestea sunt primele uniforme noi după mai bine de zece ani pentru angajații poștei, spun reprezentanții instituției.