O educatoare din Ploiești este acuzată că face educație cu pumnul. Mai mulți copii de la o grădiniță din oraș le-au povestit părinților că dascălul îi lovește și se comportă urât cu ei. Oamenii au depus plângeri pe numele educatoarei iar la grădiniță și la inspectoratul școlar au fost demarate anchete.

Astfel de situații ar fi obișnuite la grădinița cu program prelungit din Ploiești. Educatoarea i-ar teroriza pe micuții din grupa mijlocie, pe care îi pălmuiește sau îi trage de păr, spun părinții.

O fetiță a povestit prin ce a trecut.

Părinte: „Cine ți-a dat o palmă la fund?”
Copil: „Doamna cu părul închis.”
Părinte: „De ce ți-a dat?”
Copil: „Că n-am fost cuminte.”
Părinte: „Și ți-a dat tare?”
Copil: „Da.”

„În a treia zi de grădiniță a fost lovită prima dată și îmi spunea „mami, mi-a dat o palmă la fund pentru că mă jucam cu prietena mea”. Acum câteva zile mi-a spus și o doamnă îngrijitoare că a fost văzută doamna cum o bătea pe fiica mea, o trăgea de păr și îi dădea palme în cap”, a povestit mama unui copil.

Părinții spun că de multe ori dascălul i-ar fi lăsat pe copii singuri ca să iasă în pauze de țigară. În plus, pentru că ar fi fost neascultători, unii preșcolari ar fi fost dați afară din clasă și lăsați pe holuri nesupravegheați. Grav este că unii dintre ei au rămas cu traume.

Citește și: Veste proastă pentru femeile din țara noastră. Crește vârsta la care româncele pot să iasă la pensie

„Prima zi a fost ok, dar după aia, din a doua zi a început să facă pipi pe ea noaptea în somn. Inițial am dat vina că e schimbare, că după vacanță. Se vede că are un somn mai agitat, este clar afectată, dar nu vrea să-mi vorbească”, „Toți părinții care sunt în această grupă am strâns semnături să le ducem către inspectorat, să se facă niște sesizări și să se rezolve cumva situația asta pentru că, copiii nu vor să mai stea în clasă.

Plâng și nu vor să mai stea”, au spus și alți părinți.

Toate plângerile formulate de părinți au dus la pornirea anchetelor, atât în cadrul grădiniței, cât și la nivelul inspectoratului școlar.

„Părinții au reclamat atitudinea necorespunzătoare al unui cadru didactic. Am luat și eu măsuri în acest sens. Este începută o anchetă disciplinară. Dacă se va soluționa acest caz vor fi luate măsurile ce se cuvin”,

a declarat Laura Niță, directorul grădiniței.

„Nici evaluarea pe anul trecut școlar nu a fost de foarte bine pentru acel cadru didactic, că au mai existat derapaje în atitudinea doamnei”, a declarat și Ilona Rizea, Inspector școlar general, ISJ Prahova.

Dacă va fi găsită vinovată, educatoarea riscă de la o simplă mustrare sau diminuarea salariului, până la desfacerea contractului de muncă și excluderea din învățământ.