„Am dat, nu am luat”, este replica halucinantă a edilului din Mioveni, prins în flagrant în timp ce returna o parte din mita cerută pentru a angaja pe cineva la spitalul din oraș. Tranzacția cel puțin suspectă s-a derulat chiar în primărie.

Reporter: „Domnule primar, ce s-a întâmplat? De ce sunteți acuzat?”

Edil: „Nu am luat, am dat.”

Replica primarului va face probabil istorie. Pe modelul baronului Dumitru Buzatu, care susținea că banii primiți drept mită sunt economiile lui de-o viață, acum a venit rândul primarului din Mioveni să spună că banii sunt ai lui. La ceas de seară, Ion Georgescu a fost ridicat de mascați după ce i-a dat unui apropiat zece mii de euro. Potrivit procurorilor, este o parte din mita cerută pentru un post la spitalul din orașul primarului.

Nu reușise să îi aranjeze angajarea promisă, unde manager este chiar ginerele său.

Ion Georgescu a fost ridicat de mascați după ce i-a dat unui apropiat zece mii de euro

„Domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de treizeci de mii de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunțătorului, lucru pe care în mod evident domnul primar îl neagă”,

a declarat avocata primarului, Ingrid Alexandrescu.

Joi au dat cu subsemnatul în fața procurorilor atât managerul spitalului cât și directorul medical. Cel care l-a denunțat a fost chiar prietenul de o viață, șef și el la poliția locală Pitești.

Potrivit procurorilor anticorupție, primarul i-ar fi cerut treizeci de mii de euro pentru a facilita angajarea unei rude la spitalul din Mioveni. O parte din bani i-a luat anul trecut, iar restul de douăzeci de mii urmau să îi parvină după angajare.

„Se cunosc de treizeci de ani, sunt prieteni. De încredere, a luat anul trecut suma de zece mii de euro și l-a chemat să i-o restituie”, a povestit avocata edilului.

În timp ce apărătoarea primarului vorbește de un împrumut, anchetatorii susțin că primarul nu ar fi reușit să își țină promisiunea făcută martorului, iar acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de zece mii de euro plătită încă de anul trecut.

Vestea că edilul a fost reținut a făcut înconjurul Mioveniului.

„Eu când am văzut pe Facebook am rămas mască, nu-mi venea să cred că e așa ceva”, „Ne vedeți că avem o vârstă deci vă dați seama că suntem PSD-iste, da? Nu știu, până la proba contrarie eu zic că nu e nicio chestie”, „Eu nu cred că este adevărat, cred că i s-a făcut o înscenare, pentru că domnul primar nu făcea așa ceva, este un om deosebit, a făcut foarte multe pentru orașul nostru”,

spun localnicii.

La primărie era liniște joi. Nimănui nu-i venea să creadă că edilul a ajuns în asemenea postură, asta deși Ion Georgescu nu este străin de scandaluri.

Anul trecut a avut un conflict tot în sediul primăriei. Ion Georgescu este de șaptesprezece ani la cârma orașului Mioveni și de un sfert de secol membru PSD. Joi noapte însă, social democrații de la PSD Argeș s-au dezis de el, anunțând excluderea din partid.

Singurii care i-au rămas alături sunt colegii social democrați fideli din Mioveni. Aceștia cred cu tărie în nevinovăția edilului și îl susțin până la capăt, chiar dacă, din Capitală, mesajul este de toleranță zero față de orice faptă de corupție.