S-au desfășurat scene șocante miercuri în centrul Londrei unde caii au scăpat de sub control în timpul unui exercițiu militar. 4 oameni au fost răniți de animalele panicate, care au galopat pe străzi intrând în mașini și bulversând traficul. Pentru prinderea lor a fost chemată în ajutor armata. Doi cai, unul alb ce părea însângerat și un altul negru, înșeuați și extrem de speriați, au galopat cu toată viteza pe străzile Londrei.

Alarma s a dat la ora locală 08:25 de minute când o persoană a fost aruncată de pe un cal pe Bakingham Palace Road. S-a întâmplat în timpul unui exercițiu militar de rutină efectuat de Garda Ceremonială a monarhului britanic din Westminster. În urma incidentului s-a anunțat că cinci cai au scăpat. Imediat, platformele de socializare și presa au difuzat videoclipuri care surprind caii in fugă.

Cu staturile lor impresionante, animalele au alergat printre mașini, biciclete și pietoni, punând în pericol oamenii și pe ei. Calul alb avea pe piept și picioare un lichid de un roșu puternic, dar încă nu este clar dacă era sânge vopsea sau altă substanță. Neobișnuiți cu traficul și zgomotele, au alunecat pe caldarâm și s-au ciocnit de mașini, printre care un taxi în care se afla șoferul așteptând un client.

Potrivit presei locale, unul dintre cai a intrat chiar în fața unui autobuz londonez cu etaj. Numeroasele ciocniri cu vehiculele i-au provocat mai mult ca sigur și rănile vizibile. City of London Police, autoritatea care se ocupă de districtul financiar al Capitalei, i-a urmărit alergând între centrul financiar istoric și cartierul aglomerat West End. Pentru prinderea lor au fost mobilizate mai multe echipaje și a fost cerut inclusiv ajutorul armatei.

Abia după un galop de zece kilometri au reușit să-i priponească.

Poliția metropolitană a anunțat că toți cei cinci cai au fost mobilizați și duși la un veterinar și că pe străzile Londrei nu mai există niciun cal liber. Paramedicii au anunțat că au tratat patru pacienți cu răni provocate de cai în trei zone diferite din Londra. Se pare că incidentul nefericit a fost declanșat după ce în timpul unui exercițiu unul dintre cai a lovit o mașină lângă Buckingham Palace Road.

Armata încă nu a confirmat dacă petele roșii de pe calul alb sunt de sânge.