Până atunci, procurorii caută dovezi în telefoanele și laptopurile celor două doctorițe arestate preventiv. Cea poreclită „doamna cu coasa” este bănuită că ar fi încercat să șteargă urmele când a izbucnit scandalul.
Dezvăluiri șocante în dosarul Spitalului Sfântul Pantelimon
Avea acasă chiar și o listă cu numele celor ce au pierit în condiții suspecte. Maria Miron, poreclită „doamna cu coasa”, a fost dusă din arest la Parchet, să asiste la percheziția informatică.
Anchetatorii bănuiesc că ar fi încercat să șteargă urmele, după ce au descoperit la ea acasă pe lângă un prospect al substanței noradrenalină, două înscrisuri de mână în care sunt menționați o mare parte din pacienții care au murit în condiții suspecte. Asistenții care au fost repartizați pe saloanele ATI în acea perioadă, dar și mențiunea curățenie în telefon.
Maria Miron, poreclită „doamna cu coasa”, a fost dusă din arest la Parchet, să asiste la percheziția informatică.
Asistenții care au fost repartizați pe saloanele ATI în acea perioadă, dar și mențiunea curățenie în telefon. Procurorii verifică absolut tot ce salvase doctoriță în laptop și în telefoane în căutarea de probe. Asta pe lângă interceptările convorbirilor pe care le-a purtat.
Una dintre ele a fost cu presupusul iubit, medic militar, cel care în urma scandalului ar fi încercat să-și ia viața și e la terapie intensivă acum.
„Ea prelungește o suferință deci nu tratează absolut nimic”Ministrul Sănătății vrea să aducă experți străini pentru a lămuri situația
Cea de-a doua doctoriță de la Spitalul Sfântul Pantelimon, arestată preventiv va fi dusă și ea în fața procurorilor pentru percheziții informatice. Între timp, conducerea spitalului anunță că șefa de terapie intensivă, Florina Pompilian, a demisionat din funcție și va rămâne doar medic.
De când a izbucnit scandalul, oamenii se feresc de Spitalul Sfântul Pantelimon, o recunoaște chiar managerul. „În momentul de față sunt 3-4-5 internări și din păcate în ultima perioadă, fie intervenții foarte mici și intervenții chirurgicale care au urgențe de mică amploare și deloc” Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost chemat la Palatul Victoria unde au fost purtate discuții pe seama acuzațiilor grave de la spitalul
Sfântul Pantelimon. În fața Guvernului, oficialul s-a lovit de revolta unor trecători.Rafila a ținut să precizeze că nu s-a pus în discuție demisia lui: „Am decis și am făcut deja primele demersuri ca să putem să contactăm societatea europeană de anestezie și terapie intensivă precum și societatea mondială de anestezie și terapie intensivă, încât să putem realiza un audit profesional medical independent al lucrurilor care s-au întâmplat acolo la Spitalul Pantelimon”
Până să aducă experții străini Rafila s-a ales cu o plângere penală făcută de către deputatul Emanuel Ungureanu care îl acuză pe Ministrul Sănătății ar fi încercat să mușamalizeze decesele de la spitalul Sfântul Pantelimon atunci când a fost trimis corpul de control acolo.
Pe de altă parte, a izbucnit încă un război între instituții după ce consiliul superior de medicină legală s-a pronunțat în cazul unui pacient decedat că există o probabilitate de peste 99% ca moartea să fi fost produsă de scădere a dozei de noradrenalină. Colegiul medicilor a ieșit la atac și îi acuză pe legiști că au încălcat dreptul la prezumția de nevinovăție al celor două doctorițe arestate preventiv.