Asta spune judecătoarea Curții de Apel, care a lăsat-o în libertate pe fiica afaceristului acuzată că ar fi comandat moartea tatălui. Nu ar exista dovezi care să-i înfunde în arest nici pe cei doi presupuși complici.

Citește și: VIDEO Un adolescent de 16 ani se zbate între viață și moarte, după ce boilerul a explodat chiar lângă el. Cum a avut loc accidentul?

Specialiștii în criminologie susțin însă că gesturile Laurei trădează ceva suspect. Judecătoarea Curții de Apel a desființat rând pe rând toate acuzațiile formulate de procurori împotriva fiicei omului de afaceri și a celor doi presupuși complici. În primul rând vorbim despre telefonul de pe care s-a declanșat bomba. Magistratul spune că nu există dovezi clare că ar fi fost cumpărat de către unul dintre cei doi indivizi. Modul prin care anchetatorii au ajuns la concluzia că unul dintre cei doi bărbați ar fi cumpărat telefonul mobil este unul simplu.

Fiica lui Ioan Crișan, în libertate, după acuzațiile că l-ar fi ucis pe tatăl ei 

În jurul orei achiziției a fost depistat unul dintre inculpați în timp ce se deplasa cu mașina pe străzile din jurul punctului GSM. Ulterior, ar fi parcat și a fost refăcut traseul de deplasare pe jos, până în acest punct. Mai apoi, a fost văzută aceeași mașină în timp ce mergea către locul în care a fost testată bomba.

Citește și: VIDEO Fiica milionarului ucis în atacul cu bombă din Arad, acuzată de planificarea crimei. Laura Crișan nu a scos niciun cuvânt în fața magistraților

De altfel, procurorii spun că tot localizându-i pe cei doi au putut să îi repereze noaptea de dinainte asasinatului în preajma locului în care era parcată mașina omului de afaceri, dar magistratul consideră că acesta ar fi indiciu la fel ca toate celelalte, nu probă, căci nu au fost filmați de vreo cameră de supraveghere: „Suspecții locuiau la 2

kilometri. Mai puțin de 2 kilometri de domiciliul victimei. Cu alte cuvinte puteau să se plimb plimbe acolo pur și simplu la ei acasă.”

Mai mult, anchetatorii nu ar fi dovedit că cei doi au pregătirea sumară măcar să pună la cale un asemenea atac, căci ar fi trebuit să intre în contact cu explozibil militar, iar asta ar părea operă de asasin profesioniști. Iar în privința Laurei Bâlcea, judecătoarea de drepturi și libertăți spune că n-ar exista aproape concrete că ar fi comandat asasinatul și că ar fi plătit cei 100

de mii de euro unuia dintre suspecți.