După mesele îmbelșugate de sărbători, mulți dintre români au fost dornici să reînceapă mișcarea. Sălile de sport s-au redeschis iar clienții nu s-au lăsat așteptați. În timp ce unii au ars calorii la aparatele de fitness, alții au mers la piscină. Chiar dacă marți a fost prima zi de program după sărbători, sălile de fitness au fost pline.

După câteva zile de odihnă, nu puțini au fost cei care s-au reîntors la antrenamente.

Printre ei se numără și Andrei. Lucrează cu un antrenor personal, care îi concepe programe adaptate pentru el: „Pauza nu a fost destul de mare, adică ultimul antrenament cred că a fost pe 30 sau pe 29, deci 2 zile le consider mai mult o perioadă de odihnă, nu obligatoriu pauză. Mâncărurile, într-adevăr, sunt mult mai grase, mai tradiționale, dar atât timp cât nu sunt în exces, n-au cum să facă rău.
Totul ține de cantitate.”

Schimbările nu apar fără multă muncă și perseverență, mai ales după o perioadă în care au lipsit de la sală.

„Încercăm să menținem un stil de viață sănătos, sunt adeptul mișcării și dacă faci pauză te apuci mai greu. N-am gustat mai mult că știam că dacă sala e închisă, pauză o faci oricum, ești obligat să faci pauza.

Dacă nu poți să faci mișcare, te abții. Încerci să mănânci mai puțin, să ai un echilibru”, „Am ținut meniul normal, nu am făcut abuz”, spun oamenii.

Citește și: Elev de 10 ani din Satu Mare, în comă după ora de sport! Polițiștii au deschis dosar penal

În cazul în care pauza a fost mai lungă, instructorii de fitness recomandă ca reluarea antrenamentelor să se facă treptat: „Am putea să încercăm să facem, vorbesc strict pentru începători aici, putem să încercăm să facem

un circuit, să pregătim din nou corpul pentru efort. Greutățile să fie destul de moderate, depinde și ce am făcut în această vacanță, cât am lipsit, două săptămâni. Revenim treptat la vechile obiceiuri, nu trebuie să ne dorim să vedem rezultate peste noapte. Pașii mici și mulți sunt cheia marilor succese.”

Cei care nu s-au simțit pregătiți să intre în sala de fitness au mers la piscină: „După mesele astea de sărbători trebuie puțină mișcare, să mai dăm jos șunculițele”, „Au fost mese mai îmbelșugate, stat cu

familia, cu prietenii. Am petrecut frumos și acum trebuie să revenim, să intrăm în formă pentru anul următor.”

Nu mai este niciun secret că sportul ne ajută să avem o viață sănătoasă, iar studiile arată că pentru asta sunt suficiente între 150 și 300 de minute de activitate fizică pe săptămână. Cheia este să perseverăm.