O femeie în vârstă de 35 de ani a fost la un pas să fie operată de hernie, după ce a ajuns la urgențe cu dureri insuportabile de burtă. Pe masa de operație, însă, medicii au avut o surpriză. În pântecele paciente au găsit un bebeluș. Gorjeanca era însărcinată fără să știe în luna a nou, iar durerile indicau de fapt că aceasta urmează să nască. Culmea este că doctorii nu i-au făcut gravidei o ecografie, ci au pus diagnosticul greșit din ochi.

Gravida ajuns la spital în urmă cu câteva zile, cu dureri mari la nivelul abdomenului. Până să fie operată a fost consultată de patru medici, niciunul dintre ei nu și a dat seama că pacienta era gravidă.

Citește și: Alexandra, lăsată sa agonizeze timp de 7 ore! Declarațiile revoltătoare făcute de șeful Secției de Chirurgie din Botoșani: „Nu putem sta 24 de ore în poarta spitalului și să vă așteptăm”

„Diagnosticul a fost stabilit prin palpare la momentul în care femeia s-a prezentat în unitatea de primiri urgențe. Aceasta este modalitatea prin care se diagnostichează această afecțiune, eventrația abdominală. Potrivit medicului chirurg, având în vedere diagnosticul stabilit și abdomenul cicatricial și multioperat, dar și pelitonita generalizată care era prezentă în antecedentele medicale ale pacientei, efectuarea unei ecografii nu ar fi furnizat informații suplimentare relevante pentru diagnosticul de eventrație abdominală”,

a declarat Mihaela Țicleanu, purtătoarea de cuvânt a spitalului.

Femeia de 35 de ani a născut o fetiță perfect sănătoasă 

Fără să i se facă ecografie, ci doar câteva analize de sânge și raze la plămâni, femeia a ajuns pe masa de operație cu diagnosticul greșit de hernie abdominală. Abia când i-au deschis abdomenul, medicii au descoperit o sarcină în luna a noua.

Din fericire, pacienta a născut prin cezariană o fetiță sănătoasă, de 3,2 kilograme. Culmea este că nici femeia nu ar fi știut că este însărcinată, astfel că nu a mers la medic.

„Să aflu astăzi de dimineață din presă că iar un bebe. Destul de plină, tânără, o femeie în putere oricum, muncește. Nu poți să îți dai seama, te gândești că s-a îngrășat, iar la cât muncea ea fizic...”

, a mărturisit un medic. Familia și rudele gorjencei au rămas și ele la fel de uimite de sarcină, mai ales că aceasta este deja mama unor fete gemene. „Decât să fi aflat că are o tumoră sau ceva e altă natură, mai bine așa”, a declarat una dintre rudele femeii. Cât despre doctori, aceștia vor trece printr-o anchetă internă.

Nu este prima dată când Spitalul Județean din Târgu Jiu se află în plin scandal din pricina cazurilor de malpraxis.

În trecut, o adolescentă a făcut șoc anafilactic după ce medicii i-au administrat antibiotice fără să o testeze. Spitalul a plătit despăgubiri familiei fetei în valoare de peste 400.000 de euro.