Al doilea termen în procesul lui Vlad Pascu aduce noi valuri de revoltă și lacrimi în familiile tinerilor. Judecătoarea care în urmă cu două săptămâni a căutat studentul mort în sală se ocupă în continuare de proces.
„Chiar nu mai am nicio speranță. Până și acum m-a văzut cu poza băiatului în mână și m-a întrebat cine sunt și am zis: Am venit.
Cu lacrimi în ochi și cu fotografi a fiului în brațe, tatăl lui Sebastian a fost nevoit să discute din nou cu judecătoarea, care la primul termen căuta victima decedată în sală, iar
„Nici măcar nu ne știa numele. Eu m-am prezentat ca fiind Olariu Mihaela, mama lui Sebastian Olariu, după aceea m-a mai întrebat încă o dată, dar eu cum mă numesc”, a declarat mama victimei.
Sebastian Olariu ar fi împlinit 22 de ani
În mod normal, acești părinți ar fi trebuit să se pregătească pentru o zi de sărbătoare. „Mâine este ziua lui. Tot timpul o sărbătorea, pentru că noi ne legam, noi suntem o familie veselă. Avem prieteni. V-am spus, aveam viața perfectă, copiii perfecți”, a mai spus mama lui Sebi.
Rudele celor doi studenți uciși vara trecută au parte doar de înfrângeri în justiție. După ce s-au simțit umiliți la primul termen, cererea lor de schimbare a magistratului a fost respinsă, iar Vlad Pascu pare protejat de justiție. Nu a fost supus la chinul transportului din penitenciar la instanță. A fost audiat prin video-conferință.
„Ca și data trecută, deci el este liniștit. L-a întrebat de fiecare dată dacă este de acord dacă este de acord cu ora, de parcă el vine... Nu se va face dreptate. Toți avem același sentiment, că nu se va face dreptate”, a declarat Livia Dragomir, mama Robertei.
Rudele victimelor s-au întors la locul tragediei de la 2 Mai
Dacă Vlad Pascu nu a bătut drumul până la instanță, rudele victimelor a urmat un ritual dureros. Au venit de la București la Mangalia, au stat la proces și apoi au mers la locul tragediei, unde au lăsat flori și au aprins candele. Audiat de la distanță, Vlad Pascu a pozat din nou în tânărul care recunoaște tot și regretă. Obiectivul său e o procedură simplificată, care i-ar putea reduce pedeapsa, asta în condițiile în care rudele celor uciși cer judecarea sa pentru omor.
„Vorbim despre o cerere care a fost depusă încă de la Parchet și nu s-a dezbătut nici măcar astăzi. Doamna judecător i-a acceptat procedura abreviată, ca să înțeleagă toată lumea, adică simplificată, adică să obțină practic și o reducere a pedepsei de o treime, pe românește, înainte să dezbată cererea de schimbare a încadrării juridice. E o chestiune de normalitate, cred că toată lumea înțelege că nu e 1,3,2 e 1,2,3”, a declarat Adrian Cuculis, avocat.
Ce înseamnă asta mai exact? Acum ar putea primi 10 ani pentru ucidere din culpă și 4 pentru vătămare corporală. Judecat pe procedura simplificată, pedeapsa s-ar putea reduce cu aproximativ 4 ani. Cum e posibil ca procurorii să fie de acord cu așa ceva? Am cerut un punct de vedere, dar fără rezultat. Următorul termen este programat pe 4 aprilie.