Tenismena Simona Halep a primit o lovitură dură din partea organizatorilor francezi de la Roland Garros. Românca nu va juca în turneul din perioada 26 mai – 9 iunie 2024.

Simona Halep nu va juca la Roland Garros

Simona Halep a revenit pe teren după o perioadă îndelungată în care a fost suspendată și s-a luptat să își dovedească nevinovăția. Deși lucrurile păreau a fi pe linia de plutire, tenismena a primit o veste neplăcută din partea organizatorilor francezi de la Roland Garros.

Românca nu va putea juca la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, întrucât organizatorii francezi nu i-au acordat un wild-card. Cu toate că și-ar fi dorit să participe la turneul de la Roland Garros, unde a câștigat titlul în 2018, cele 8 invitații au mers către 6 jucătoare de origine franceză, o sportivă din SUA și una din Australia: Alize Cornet, Fiona Ferro, Elsa Jacquemot, Kristina Mladenovic, Chloe Paquet, Jessika Ponchet, Ajla Tomljanovic, Sachia Vickery.

Citește și: Simona Halep se pregătește pentru un nou turneu! Unde pleacă sportiva după Miami Open: „Ne vedem în curând!”

Organizatorii au publicat și tabelul calificărilor, în care Simona Halep, de asemenea, nu se află. În listă se regăsesc următoarele sportive: Sarah Iliev, Selena Janicijevic, Manon Leonard, Astrid Lew Yan Foon, Jenny Lim, Daphnee Mpetshi Perricard, Sarah Rakotomanga Rajaonah, Margaux Rouvroy și Alice Tubello.

„Dacă vor mai exista retrageri, Emma Răducanu, câştigătoarea de la US Open 2021, va trebui să treacă prin calificări. Românca Simona Halep, care revine în competiţii după suspendare, a fost, de asemenea, uitată”, au spus francezii de la RMC Sport. 

Simona Halep s-a retras de la turneul din Portugalia în urma unei accidentări

În urmă cu o lună, Simona Halep a decis să se retragă de la turneul din Portugalia, întrucât s-a accidentat la genunchi.

Cu toate că a primit un wild-card din partea organizatorilor și a acceptat să concureze, tenismena a ales să renunțe pentru a se concentra pe sănătatea sa.

Citește și: Simona Halep a revenit în clasamentul WTA! Pe ce loc se află acum campioana, după ce s-a întors pe terenul de tenis

Într-o postare pe pagina sa de social media, sportiva și-a anunțat fanii că o să aibă nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda cu antrenamentele intense și nu vrea să își grăbească revenirea.

„Schimbare de planuri. Corpul meu îmi spune că are nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda cu antrenamentele intense. Nu vreau să-mi grăbesc revenirea, așa că nu voi juca săptămâna viitoare la Oeiras”, a scris Simona Halep pe rețelele de socializare.