Testare cu surprize pentru polițiștii din Arad. Aceștia au fost puși de colegi să treacă proba alcool testului înainte de a intra în tură. Controlul a fost cu ghinion pentru o agentă de 25 de ani care s-a distrat înainte să vină la muncă.

Chiar dacă nu era la volan, tânăra este cercetată acum de superiori. Polițiștii din Sântana, județul Arad, au fost controlați de colegii lor chiar înainte să înceapă programul.

S-a folosit alcool testul iar în cazul unei agente de 25 de ani rezultatul a fost surprinzător.

„Un exemplu bun, foarte bun exemplu. Ce să vă spun?”, a spus o localnică.

Tânăra polițistă avea o concentrație de 0,35 miligrame alcool pur în aerul expirat

Tânăra polițistă avea o concentrație de 0,35 miligrame alcool pur în aerul expirat.

„Dacă un polițist vine băut, ce să mai spunem atunci de civili?”, a spus un alt localnic.

„Inspectoratul de Poliție Județean se delimitează categoric de aceste comportamente”, a transmis purtător de cuvânt al instituției.

Citește și: Polițist din Constanța, beat și sub influența substanțelor interzise la volan! Ce au decis anchetatorii

Polițista nu era la volan, venise la muncă în mașina unui coleg, după ce chefuise cu o seară în urmă. Tânăra lucrează la biroul de protecție a animalelor și a intrat în poliție în 2021. Până acum nu a mai fost sancționată, spun superiorii.

„Comanda Inspectoratului de Poliție Județean Arad a declanșat cercetarea disciplinară a polițistei în cauză pentru nerespectarea prevederilor legii 360 din 2002 privind statutul polițistului precum și a codului de etică și deontologie a polițistului”,

a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad.

Citește și: Copii bruscați de îngrijitoare, într-un centru educațional din Capitală! Părinții au privit imaginile îngroziți

La ultimul control de acest fel, treizeci de polițiști din Arad au fost testați înainte să intre în tură iar verificările vor continua și în viitor.