Top 3 cele mai frumoase locuri din România. Țara noastră nu duce deloc lipsă de locuri frumoase. O parte dintre ele au devenit atât de cunoscute pe parcursul timpului încât au devenit renumite chiar și printre turiștii străini.
Delta Dunării
Delta Dunării este una dintre cele mai impresionante destinații turistice din țara noastră. Un loc de suflet pentru mulți români, rezervația naturală care a luat naștere în această zonă reprezintă o adevărată oază pentru animale și păsări, dar și pentru o multitudine de specii de plante, dintre care unele sunt unice în lume.
Citește și: Cât costă o vacanță în Thassos în 2023? Destinația preferată a românilor se scumpește
Delta Dunării este a doua cea mai mare deltă fluvială din Europa, după Delta Volgăi, din Rusia. Cei care vizitează Delta românească pot urmări mai multe tipuri de pelicani, cormorani, dar și specii inedite de rațe și gâște sălbatice. Astfel, locația este una perfectă pentru observatorii de păsări. Și cei care își doresc să facă plimbări cu barca se pot bucura din plin de această activitate, după care pot lua masa la casele localnicilor, pe care oamenii le-au transformat în spații de cazare.
Transfăgărășan
Transfăgărășan, cunoscut pe harta rutieră sub denumirea de DN7C, este de departe cel mai cunoscut drum din România. Șoseaua pitorească traversează pe direcția nord-sud cea mai înaltă grupă a Capraților Meridionali, și anume Munții Făgăraș.
Citește și: Cele mai frumoase plaje din lume în 2023. Aceste destinații de vacanță îi vor încânta cu siguranță pe români
Transfăgărășanul este o locație perfectă pentru cei care își doresc să vadă peisaje montane excepționale, cel mai înalt fiind la o altitudine de 2042 de metri, în apropierea Cabanei Bâlea Lac.
Printre cele mai frumoase atracții turistice pe care le pot vizita cei care traversează drumul dintre munți se află Barajul Vidraru, Cascada Capra, Cetatea Poenari, valea lui Stan și Mănăstirea Curtea de Argeș.
Viscri, județul Brașov
Pe lista celor mai frumoase locuri din România se află și satul Viscri, situat în județul Brașov. Acesta are un stil unic, tradițional, pe care și l-a păstrat în ciuda modernizării localităților învecinate.
Cei care vizitează localitatea descoperă o adevărată poartă spre trecut, unde casele au acoperiș din paie, există ulițe cu grajduri și hambare tradiționale.
În sat se află biserica fortificată a localității, care este înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din Transilvania. Lăcașul de cult a fost construit în secolul al XII-lea și este realizat în stilul gotic.