În țară, încă un baron local este vizat de o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție. Președintele Consiliului Județean Prahova a ajuns în atenția procurorilor, care au făcut mai multe percheziții în instituția pe care o conduce, dar și la locuințele politicianului. Oficialul este acuzat că ar fi primit mită milioane de euro și ar fi făcut fals în declarații.

Iulian Dumitrescu a intrat râzând în sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde a fost adus cu mandat, ca să dea explicații în fața procurorilor.

Dis de dimineață, mascații au descins la locuințele politicianului, dar și la biroul său din Ploiești.

Surse din cadrul anchetei spun că șeful Consiliului Județean Prahova ar fi finanțat ilegal, din bugetul public, o lucrare pentru centura orașului Mizil în valoare de 85 de milioane de lei. Concret, ar fi primit bani pentru ca o anumită firmă să se ocupe de proiect. Alte percheziții au fost făcute și la membrii familiei lui Dumitrescu, iar sora și cumnatul acestuia au fost aduși la audieri, la DNA București.

Surse din anchetă spun că aceștia ar fi intermediat șpaga.

„Momentan nu avem nimic de declarat, așteptăm ca instituțiile statului să își facă datoria și vedem ce va urma”, spune Răzvan Moșu, consilier birou de presă CJ Prahova. 

Citește și: Socrii lui Cătălin Cherecheș, arestați pentru dare de mită. Primarul face acuzații serioase: „Cu soacra n-am vorbit de când m-am însurat. Să i se aplice prevederile legale”

În vreme ce subalternii săi nu comentează situația, baronul a reacționat pe Facebook: „Pun la dispoziția procurorilor toate informațiile și datele de care au nevoie. Colaborez cu instituțiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situație. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcții politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns!”

Și președintele Klaus Iohannis a comentat subiectul: „Fiecare trebuie să răspundă, dacă este întrebat de procuror.”

În vârstă de 51 de ani, Iulian Dumitrescu se află la primul mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, dar este un membru influent în Partidul Național Liberal. Fost senator, politicianul se laudă și cu o avere impresionantă, dar o mare parte din ea nu ar fi consemnată în declarația de avere.

Oficial, Dumitrescu spune că deține două apartamente și o mașină de lux. În conturi ar avea în prezent în jur de 70 de mii de lei.