Trei oameni au fost uciși într-unul dintre cele mai mari centre comerciale din Bangkok, Thailanda, în urma unui atac armat. Imaginile de la fața locului au surprins momentele de panică în care se trage spre cumpărătorii care fug disperați. Poliția a reținut deja un suspect, un adolescent de 14 ani. Împușcături venite ca din senin au adus panica în Siam Paragon din Bangkok.

Citește și: În țara cu cele mai mici vânzări de carte din Uniunea Europeană, doi indivizi au atacat librăria din Caracal. Bărbații au fost goniți de vânzătoare

Atacul armat s-a petrecut la o oră de vârf, când centrul comercial era aglomerat cu o mulțime de turiști. Sute de oameni au fugit ca să își salveze viața. Pe paginile de socializare au fost postate înregistrări cu sute de oameni surprinși în interior. Lumea speriată s-a refugiat în magazine și în băi pentru a scăpa cu viață. O turistă sud-coreeană a povestit spaima prin care a trecut.

„Nu știu. S-au auzit niște zgomote, iar noi ne-am ascuns. Erau fete, thailandeze, care tot plângeau. Când au deschis ușile, am ieșit foarte încet, în liniște”, a declarat femeia. 

Atacatorul este un adolescent de 14 ani 

Trei oameni au fost uciși, iar șase răniți. Zona a fost împânzită de oamenii legii, pompieri și ambulanțe. Pentru a-l prinde pe autorul împușcăturilor au fost închise căile de acces în mall, dar și stația de metrou din vecinătate.

Citește și: Soț gelos, atac violent în parcarea unui supermarket din Arad! Soția și presupusul amant au ajuns în stare gravă la spital

Polițiștii au reținut deja un suspect. Este vorba despre un adolescent de 14 ani, care avea asupra sa un pistol. Încă nu se știe motivul și nici dacă a fost vorba despre un act terorist. Premierul Srettha Thavisin a anunțat că situația a fost adusă sub control și că atacatorul a fost arestat după ce s-a predat.

Thailanda, supranumită „țara zâmbetelor”, în special în Bangkok, este printre cele mai bine protejate din Asia.