Pentru prima dată în istorie sunt acuzații de canibalism în Parlamentul României. Deputații Florin Roman și Dan Vîlceanu s-au luat la bătaie pe holurile Casei Poporului, lăpădându-se de înaltele funcții pe care le dețin. Au mers atât de departe încât s-a lăsat cu mușcături și vărsare de sânge.

Bătaie de proporții pe holul parlamentului

Florin Roman: „A fost o strângere puternică. A încercat canibalic să mă muște în zona capului, m-am ferit.”

Scenele ireale îi iau ca protagoniști pe doi foști colegi de partid și prieteni de mai bine de un deceniu. Deputații Florin Roman și Dan Vîlceanu

Citește și: VIDEO Vot istoric pentru România! Uniunea Europeană cere Moscovei să returneze tezaurul

au împărțit aceeași pâine în PNL. Până anul trecut când Vîlceanu a ales să părăsească barca liberală.

Tocmai de la acest subiect s-a ajuns la bătaie. Florin Roman i-ar fi cerut fostului coleg să nu mai stea în băncile PNL, moment în care Vîlceanu s-a înfuriat.

Florin Roman: „A avut loc o ieșire nervoasă furibundă a domnului deputat Vîlceanu, o manifestare huliganică. Practic mi-a pus mâna în gât, m-a invitat afară la bătaie, în afara sălii de plen. Am încercat cât am putut să liniștesc și să-l atenționez că se face de rușine.”

Citește și: VIDEO Închisoare pentru șoferii băuți sau sub influența stupefiantelor! Câți ani riscă după gratii?

În câteva momente, de la o banală altercație s-a ajuns la scene de canibalism și lovituri pe holurile Parlamentului.

Florin Roman: „Părea că a ieșit din minți. În momentul în care am ieșit în afara sălii de plen a urmat o altă agresiune fizică, practic mi-a aplicat o lovitură cu genunchiul în zona nasului.”

Ce sancțiuni i s-au aprobat lui Dan Vîlceanu

Imediat după incident câțiva colegii au acordat primul ajutorul lui Florin Roman. Cu șervețelul la nas deputatul a intrat în sala de plen și a cerut publicarea imaginilor de pe camerele de supraveghere, dar și sancționare a colegului.

Imediat după bătaie Dan Vîlceanu s-a făcut nevăzut.

A transmis presei că nu dorește să intre în jocul lui Florin Roman, care s-a dus să-și scoată și certificat medico-legal pentru a depune plângere la parchet împotriva sa.

Citește și: VIDEO Deținut periculos din Franța, evadat după un atac în stil comando! Doi gardieni au fost uciși

Comisia juridică din camera deputaților a aprobat o sancțiune maximă pentru Dan Vîlceanu. Va avea salariul tăiat la jumătate pentru următoarele șase luni și drept de cuvânt de doar zece secunde în plen timp de

trei luni. Astfel de scene grave nu s-au mai înregistrat niciodată în Parlamentul României.