În România anului 2024, sunt oameni care trăiesc în sclavie. Un astfel de caz i-a șocat și pe anchetatori. Un băiat de 14 ani ar fi fost sechestrat, bătut și pus la munci grele, la două stâne din județul Brașov. Se pare că una dintre ele aparține unui viceprimar, iar minorul ar fi fost vândut chiar de propriul tată. Procurorii au descins miercuri la proprietățile alesului local.

Citește și: El este Robert, asistentul medical din Dâmbovița care a pierit sub ochii familiei sale! Avea doar 30 de ani și toată viața înainte: „S-a stins mult prea devreme din această lume”

O cușcă din lemn, acoperită cu o prelată de plastic, în care erau așezate câteva pături. Așa arăta casa adolescentului de 14 ani care ar fi fost obligat să lucreze la mai multe ferme din satul Dăișoara, încă de la vârsta de 8 ani. În loc să învețe să scrie și să citească, băiatul ar fi fost silit să muncească zi de zi, în condiții greu de imaginat. Totul s-ar fi întâmplat pentru beneficiul material al părinților.

„Aceasta este una dintre fermele la care ar fi fost obligat să muncească adolescentul de 14 ani. Surse din anchetă spun că în schimbul exploatării sale fizice, părinții adolescentului ar fi primit sume cuprinse între 300 și 1000 de lei în fiecare lună”, a transmis reporterul Adrian Jătăreanu.

Ce se întâmplă cu părinții băiatului? 

Povestea băiatului a ajuns în atenția procurorilor după ce inspectorii de la Protecția Copilului au făcut o anchetă socială în familia adolescentului.

Atunci au aflat că acesta muncea la stâna unui șef de ocol silvic. Dosarul a ajuns în instanță, iar copilul ar fi povestit în fața judecătorilor că vreme de patru ani ar fi fost obligat să lucreze și la stâna viceprimarului din comuna Ungra.

Părinții adolescentului se află acum în arest la domiciliu, după ce ultimele luni le-au petrecut în spatele gratiilor. Acolo ar putea ajunge și viceprimarul din Ungra.

Procurorii au făcut percheziții atât la domiciliul alesului, cât și la stânele din apropierea satului. Deși acuzațiile aduse sunt grave, oamenii din sat îi iau apărarea.

Adolescentul și ceilalți cinci frați ai săi au fost preluați de Protecția Copilului. Băiatul de 14 ani face deja terapie cu psihologii. Viceprimarul din comuna Ungra a fost reținut și va fi dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.