Un medic neurolog din Capitală, aflat sub influența alcoolului, combinat cu medicamente, a intrat de două ori prin efracție într-o cafenea. A fost prins în flagrant de polițiști, după ce a tăiat cu o macetă cablurile de electricitate, iar în urmă cu două luni a provocat un incendiu în local. Individul a fost lăsat liber de anchetatori și este cercetat sub control judiciar.

După miezul nopții, atunci când cafeneaua era închisă, individul și-a făcut apariția înarmat cu o macetă.

A mers glonț către colțul clădirii și a lovit cablurile de curent și pe cele de internet, apoi a dispărut. Patroana cafenelei l-a văzut pe camerele de supraveghere și a sunat la 112. Polițiștii l-au prins chiar la ușă, atunci când încerca să fugă.

Când a fost dus la audieri, oamenii legii au descoperit că aveau de a face cu un medic neurolog în vârstă de 33 de ani.

În noaptea atacului, bărbatul consumase alcool și medicamente pentru care era nevoie de prescripție specială. Nu era la primul incident violent. Pare că și-ar fi pus ținta pe cafenea, pentru că a mai atacat-o și în trecut. În urmă cu două luni, a intrat tot prin efracție și a incendiat una dintre încăperi.

„Am primit o notificare pe telefon că cineva a intrat în cafenea.

Ușa era închisă. În momentul în care am intrat am fost izbită de foarte mult fum. Mi-am dat seama că este un incendiu, eram cu prietenul meu, care m-a ajutat să stingem incendiu și ulterior au venit și pompierii cu poliția, care au analizat cazul”, a povestit Ionela Zafiu, administratorul cafenelei. 

Medicul a reușit atunci să fugă fără să fie prins s-au identificat.

„Nu am primit nicio veste că el a fost reținut sau prins sau s-a aflat cine este. Eu în momentul acela am stat stresată”, a mai spus tânăra.  

După ce a fost capturat, medicul a fost reținut pentru 24 de ore, însă procurorii au decis că nu reprezintă un pericol și l-au lăsat în libertate, sub control judiciar.

Medicamentele pe care le-ar fi consumat medicul, în combinație cu alcool, sunt extrem de periculoase. Doar un miracol a făcut ca nimeni să nu-i apară în cale individului atunci când a intrat cu maceta în cafenea, spun specialiștii.

„Cele două minusuri, depresantele, fac persoana respectivă să aibă halucinații, fac ca persoana respectivă să aibă anumite psihoze, pot duce la un efect de persecuție, pot duce la un efect de dorință de răzbunare, pot conduce chiar la suprimarea vieții, dacă vorbim despre persoane care au un potențial violent”,

a explicat Cătălin Țone, specialist anti-drog.  

Medicul este cercetat acum pentru două infracțiuni de distrugere. Dacă nu va respecta controlul judiciar, el riscă să ajungă în spatele gratiilor.