A fost supărare mare luni în celebrele clanuri Cârpaci-Stancu din Timișoara. Celebrii pentru vilele impozante și proprietățile de mii de metri pătrați din centrul Timișoarei, membrii acestora au asistat la demolarea unor bucăți din avere. Un gard de fier și ziduri de beton, care au ținut ani la rând blocată o stradă, au fost făcute praf, iar acum circulația pietonilor va fi redeschisă.

Judecător în rândul celor mai cunoscute planuri de romi din Timișoara, Cârpaci Stancu își strigă dreptatea până peste hotare.

Conform noilor decizii ale autorităților, proprietatea lui acapara un drum ce leagă un important bulevard de Parcul Copiilor din oraș.

Vila Puiu Napoleon sau Castelul, așa cum scrie pe fațadă, este una dintr-un șir lung de vile situate pe strada Loga din Timișoara. Aici au case membrii familiei Cârpaci, care de-a lungul anilor ar fi reușit în mod abuziv să ocupe spații cheie din oraș: „Aici e proprietatea mea.”

Luni însă, această familie a privit cum buldozerul le dărâmă rând pe rând gardul de beton și alte anexe făcute pe proprietate publică: „Sunteți organ de miliție și eu sunt cineva. Sunt cineva aici.”

Citește și: VIDEO Bloc din Craiova, distrus de explozie! Locatarii au crezut că a început războiul: „Mi-a sărit ușa în aer”

Proprietarii s-au revoltat și spun că nu au nicio vină că pe vremuri locul a fost folosit altfel decât scrie în cartea funciară. Autoritățile nu s-au arătat deloc impresionate, chiar dacă pe alocuri s-a lăsat cu amenințări.

„Nu am furat, noi am cumpărat pe banii noștri. Pot să te cumpăr și pe tine! O să vedeți”, mai spune proprietarul. 

Pe stradă s-au construit fără autorizații două clădiri, trei alei pietonale, două garduri de împrejmuire din zidărie, poartă de acces auto și un gard frontal. Toate vor fi demolate pe cheltuiala proprietarilor.

Sute de clădiri istorice din centrul Timișoarei, dar și câteva spitale au ajuns în proprietatea unor clanuri din oraș în urma retrocedărilor efectuate de-a lungul anilor. Doar familia Cârpaci deține 144 de proprietăți, majoritatea situate în centrul orașului.