Vladimir Drăghia a cucerit România cu câțiva ani în urmă, atunci când a devenit câștigătorul competiției sportive „Exatlon”. Acesta crede că, la acea vreme, marele său atu a fost faptul că a acceptat în totalitate condițiile precare de pe insulă, o calitate pe care crede că ar trebui să o aibă și viitorul câștigătorul al reality show-ului „Insula de 1 milion”. 

De parcă condițiile nu ar fi fost deja destul de grele, concurenții care au acceptat provocarea „Insula de 1 milion” se confruntă și cu dorul apăsător de cei dragi, care au rămas

în țară. 

„De ce cred că aici(n.red. la „Insula de 1 milion”) o să fie câștigător cel care trebuie. Mie mi se pare că o mare parte din câștigul meu de acolo este că am ținut neapărat să fiu până la capăt 100% implicat în experiment, că și ăla(n.red. „Exatlon”) era un experiment. Să dau un exemplu. Acolo unde dormeam noi, în coliba aia improvizată, pe măsură ce se schimbau anotimpurile, lunile, am început să simțim că suntem din ce în ce mai acasă și aveai colțul tău,

peretele tău, sacul tău de dormit. La un moment dat am făcut rost de ceva resturi de burete aruncat pe acolo, găsit pe plajă și îl puneam cumva să avem pernă. Am refuzat să fac asta. Am mers pe ideea că dacă sunt aici, vreau să fiu tot aici. Simțeam și că o să am ghinion dacă o fac.

Citește și: Schimbarea radicală din viața Deei Maxer! Cu ce se ocupă acum, la un an de la divorț: „Prețurile sunt super atractive”

Depinde foarte mult ce lași acasă. Eu acum, dacă mă întrebi, nu aș mai putea să plec. M-a făcut să plec în lupta aia, că e o luptă până la urmă, și nevoia sincer să fiu. Am simțit că trebuie să fac rost de bani ca să trăim. Abia îmi întemeiasem o familie și știam că e nevoie de bani. Nu m-am dus nici pentru glorie, nici... m-am gândit că cu cât stau mai mult, cu atât am mai mulți bani, nu am plecat niciodată de la ideea să câștig concursul.

Am început să mă gândesc cu frică la posibilitatea câștigării concursului abia în ultima lună”, a precizat Vladimir Drăghia, la „Follow us!” 

„Insula de 1 milion”, cel mai amplu experiment social de pe micul ecran, este o surpriză plăcută și pentru câștigătorul „Exatlon”. Vladimir Drăghia spune că reality show-ul prezentat de Cosmin Cernat aduce în fața telespectatorilor imagini reale despre condițiile dificile pe care le înfruntă concurenți în Republica Dominicană și situațiile limite în care sunt puși fie de către probe, fie de către

lipsa hranei și a confortului cu care sunt obișnuiți. 

„Marele plus(n.red. la „Insula de 1 milion”) este că un show diferit. Exemplul ăsta cu oamenii care căutau în nisip cartofii mi s-a părut foarte mișto, pentru că vedeai ce la noi(n.red. la „Exatlon”) nu puteai să vezi. Vedeai cum gradual simțeai nevoia să renunți și știam că nu poți să faci asta și că trebuie să lupți până la ultima picătură de energie.

Dacă ai un ochi cât de cât antrenat și înțelegi cum funcționează oboseala la om, poți să vezi lucrul ăsta. Nu știu dacă toată lumea vede, dar eu văd și îmi place. Îmi place să văd îndârjirea aia, determinarea”, a mai spus Vladimir Drăghia.