Cezar Ouatu s-a făcut remarcat pe parcursul timpului datorită calităților vocale deosebite. Recent însă, în cadrul emisiunii „Play IT” de la Kanal D2, artistul a vorbit despre un subiect care nu este abordat prea des: filtrele din mediul online. Solistul a mărturisit că și-a mai ajustat la rândul său pozele, dar că a încercat să nu se îndepărteze niciodată prea mult de versiunea fără filtre a imaginilor.
„Această chestie de connecting nu prea ne-a conectat, mai mult ne-a distanțat cumva și credem că suntem în bulă a noastră, toți suntem extraordinari de frumoși, cumva chestia asta ne duce către niște frustrări enorme pe care noi nu le aveam, cred, când nu eram beneficiarii acestor tehnologii, eram liniștiți.
Acum toată chestia asta, vrem să ne raportăm la niște modele în viață, cumva, chiar și în România avem niște modele atât pe latura feminină, cât și pe cea masculină, din păcate, s-au creat niște modele.(...)
Artistul a mai precizat faptul că nu e de părere că tehnologia în sine este nocivă, ci crede că efectele acesteia asupra oamenilor sunt determinate de modul în care este folosită, ocazie cu care a mărturisit că observă cum naturalețea a fost înlocuită de multe ori cu imagini și lucruri fake.
„Nu mai există naturalețe, fake-ul e suveran acum și e păcat, pentru că trebuie să revenim la origini.(...) Am ajuns ca felul în care se trăia acum 40 de ani, când nu aveai prea multe, acum a devenit o fiță, un lux. Mâncăm roșii BIO, păi alea BIO le luam de la bunica din grădină. E o balanță ușor dezechilibrată între evoluție și involuție, dar eu zic că tehnologia are părți extraordinar de bune, care ne ajută să evoluăm, dar ține de noi ce luăm, cât luăm și până unde luăm”,