În mai multe județe din vestul țării a fost cod portocaliu de instabilitate până marți la prânz, ceea ce înseamnă că acest ciclon polar poate avea urmări grave.

Ciclonul polar își face simțită prezența și la noi în țară. Așa se face că harta României marți a fost colorată diferit, de la coduri galbene, portocalii, până la cod roșu, dar haideți să le luăm pe rând.

Cele mai importante pagube, ca să spunem așa, au fost înregistrate în județul Satu Mare. Acolo, timp de patruzeci de minute, meteorologii au emis un cod roșu de vijelii și furtuni. Vântul a bătut cu putere, cu peste nouăzeci de kilometri pe oră. Mai multe acoperișuri au fost pur și simplu smulse de vânt. Acestea au căzut pe autoturismele parcate.

Furtunile au cauzat pagube în vestul țării

Bineînțeles, mașinile au fost avariate. Vorbim însă și de copaci care au fost puși la pământ de puterea vântului. Un cod roșu de vijelii și de vreme instabilă, bineînțeles, a fost emis și aici, în județul Timiș. A expirat însă în Timișoara a plouat toată ziua. Putem să spunem însă că în această zonă, în capitala Banatului, dar și în zonele limitrofe, până la acest moment reprezentanții ISU nu au fost chemați pentru a interveni.

Citește și: Măsuri timide la 11 zile de la tragedie. Șefii Poliției Constanța au plecat de bunăvoie din funcțiile de conducere

Este însă important de menționat că până marți, la ora douăzeci și unu, a mai fost în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru zona Banatului, pentru sud-vestul Olteniei, dar și pentru o regiune din Transilvania.

Vă spuneam, a expirat la ora douăzeci și unu și am trecut de la temperaturi de caniculă, de treizeci și șapte, treizeci și opt de grade celsius, la douăzeci și două de grade”, a transmis corespondentul Kanal D, Iulia Dumitrașcu.