Primele cireșe apărute pe piață au devenit trufandalele momentului, aproape cât gramul de aur a ajuns să coste un kilogram. Fructele sunt aduse de pe alte continente, doar că nimeni nu se prea atinge de ele.
Cireșele din paradis, așa cum le-au numit comercianții, au un preț de coșmar pentru cei mai mulți clienți: 250 de lei costă kilogramul de fructe dulci, aduse tocmai din Africa. Clienților mai că nu le vine să creadă: „Mult, nici nu mai spuneți așa ceva că e strigător la cer! Vai de mine, cât aurul!”
Prețurile din piețe îi fac pe oameni să înghită în sec: „Nu e pentru noi acum”
Prețul astronomic al cireșelor i-a transformat pe cumpărători în simpli privitori: „Păi mămică, cine le ia pe asta cu 250 de lei. Eu am pensia de abia mă duc de la una la alta. Nu e pentru noi acum.”
Tare din urmă vin căpșunile.
Omul poate să ia și o căpșună, două, de poftă, de câți bani are(...) Le-am luat să le mâncăm noi acasă. Îmi permit și eu, dacă își permite domnul Ciolacu să mănânce căpșuni, de ce să nu mănânc și eu”
„M-am uitat acum la doamna, e 45 de lei. Mult! La pensia noastră mică, ăștia mai mici așa, e scump. Nici n-am luat, nici nu mă uit”,
mai spun clienții.56 de lei costă kilogramul de căpșuni, iar o caserolă de 250 de grame costă 14 lei și are doar câteva fructe. Prețul trufandalelor dulci din import o să scadă abia în lunile aprilie sau mai, atunci când pe piață vor apărea cireșele și căpșunile românești.