Fazele lunii octombrie 2023: Când vom avea Lună Plină și Lună Nouă? Fazele Lunii sunt părți importante ale astrologiei și apar sub diferite forme.
Citește și: Lună Plină septembrie 2023: Ce efect are asupra noastră acest fenomen astronomic?
Prima faza a Lunii este cunoscuta sub numele de Luna Noua. Aceasta apare atunci când Luna este intre Soare si Pământ, ceea ce face ca fata luminata a Lunii sa nu fie vizibilă de pe Pământ.
Când vom avea Lună Plină și Lună Nouă în octombrie 2023?
Luna Plină pentru octombrie va avea loc mai târziu în cursul lunii, sâmbătă, 28 octombrie. Luna Nouă va avea loc la începutul lunii, mai exact sâmbătă, 14 octombrie.
1. Ultimul Pătrar: 6 octombrie 2023
2. Lună Nouă: 14 octombrie 2023
3. Primul Pătrar: 21 octombrie 2023
4. Lună Plină: 28 octombrie 2023
Luna Plină din octombrie 2023 mai este numită și „Luna Vânătorului”, care face referire la tradițiile europene și native americane, în care vânătorii foloseau lumina Lunii Pline pentru a își găsi prada și a își face provizii pentru iarnă.
Luna Nouă octombrie 2023. Iată când poate fi văzută „Luna Vânătorului?”
„Luna Recoltei”, care are loc în septembrie 2023, și „Luna Vânătorului” sunt unică deoarece este legată de un eveniment astronomic important: echinocțiul de toamnă! „Luna Recoltei” este Luna plină care apare cel mai aproape de data echinocțiului de toamnă, 23 septembrie 2023. În mod similar, Luna Vânătorului este prima Lună Plină care urmează Luna Recoltei. Anul acesta, Luna Recoltei a avut loc pe 29 septembrie, așa că Luna Vânătorului o va urma un ciclu lunar mai târziu, pe 28 octombrie.
Contrar credinței populare, „Luna Vânătorului” nu este mai mare sau mai strălucitoare decât de obicei. Ea va răsări mai devreme, la scurt timp după apus, ceea ce tradiția spune că le-ar oferi vânătorilor multă lumină pentru a vâna.
„Luna Vânătorului” răsare devreme seara, ceea ce înseamnă că este mai probabil să o vezi lângă orizont. Când observați luna în timp ce este aproape de orizont, ea dă iluzia că este mai mare, în timp ce, de fapt, are aceeași dimensiune. În plus, observarea lunii la orizont o face să pară mai roșie. Acest lucru se datorează faptului că îl vedeți printr-o atmosferă mai groasă, care împrăștie mai multă lumină albastră și lasă să treacă mai multă lumină roșie pentru a ajunge la ochi.
Surse: moongiant.com, almanac.com