Un alt atac cu drone a zguduit granița României cu Ucraina. Zgomotul asurzitor al bombardamentelor s-a auzit tot din portul Ismail, aflat la doar câțiva kilometri de țara noastră.

Bubuiturile i-au speriat pe oamenii din zonă, care s-au temut pentru viața lor și s-au așteptat la ce este mai rău. Alarma s-a dat după ora două dimineața, când dronele rusești au început să cadă în portul Ismail de lângă Dunăre. Exploziile puternice s-au văzut și simțit de pe malul românesc și au împânzit rețelele de socializare.

„Gata, a plesnit una în aer!” În momentul în care atacul a început, pe Dunăre se afla și o navă cu patru români la bord.

„Eram panicați, că se întâmplă la câțiva metri de noi. Noi nemaivăzând așa ceva niciodată, vă dați seama că am intrat panică, știam ce să facem prima dată. Nu vreau să mă apuce din nou seara aici, au fost niște clipe, sincer să vă zic nu puteam să mai vorbesc, nu știu cum am avut puterea să mai

mut vaporul”
, a spus comandantul navei, Georgian Florea.

Noi bombardamente în apropiere de România. Zgomotul asurzitor i-a speriat pe românii care locuiesc în satele de lângă Dunăre: „Distanța e de o sută și ceva de metri de la graniță”

Sunetul produs de bubuituri s-a auzit cel mai tare în localitatea Plauru, din județul Tulcea. Singurul lucru care i-a despărțit pe românii de aici de atacuri a fost doar lățimea Dunării, de aproximativ trei sute șaptezeci de metri.

Oamenii nici nu au mai putut dormi de frică.

Citește și: Se pregătesc majorări de taxe de la 1 septembrie! Cât ar putea să ajungă să coste o sticlă de suc?

„Ne-am temut tare. De vreo trei ori a dat!”, „N-am mai dormit deloc! De la unu și un sfert n-am mai dormit deloc până dimineață. Zguduiau geamurile și peretele, toate ușile”, „Tremura pământul, și geamurile și casa”,

au mărturisit localnicii.

Unul dintre localnicii din Plauru a rămas și fără câteva geamuri din cauza suflului exploziilor. Adriana are șaizeci și opt de ani. Era alături de soțul său în casă când a simțit cum pământul se cutremură. Dronele au țintit un siloz de cereale dar și un depozit de combustibil. Flăcările au continuat să ardă chiar și miercuri. Inclusiv primarul comunei s-a temut de ce e mai rău.

„Trăgea de la ucraineni, putea să atingă drona numa o anumită parte și să devieze, să cadă pe casele oamenilor. Distanța e de o sută și ceva de metri de la granița cu România, s-a văzut implicați direct în război, n-ai văzut că șuieră totul la urechea ta. S-au zguduit casele și la zece, doisprezece kilometri, la Pătlăgeanca, Sălcieniu. Au tremurat oamenii, au zis că e un cutremur”,

a declarat primarul localității, Tudor Cernega.

Zgomotele puternice s-au auzit până în Tulcea, la douăzeci de kilometri distanță de port. De partea cealaltă a graniței atacurile au produs pagube materiale însemnate. Președintele Klaus Iohannis a condamnat atacul cu drone de la Ismail, despre care a spus că reprezintă crime de război. Din fericire, atacul de la Ismail s-a soldat doar cu pagube materiale.

Acesta este al doilea atac în ultimele opt zile care are loc în apropiere de țara noastră. La sfârșitul lunii iulie atât portul Ismail, cât și portul Reni, aflat în apropiere de Galați, au fost ținta unor atacuri cu drone.