Nunta grandioasă a prințului din Brunei, care ține 10 zile, a ajuns la momentul culminant: mirii au schimbat jurămintele de credință în timpul unei ceremonii care s-a asemănat cu un spectacol național. Evenimentul a avut loc în luxosul palat al sultanului, care are nu mai puțin de 1788 de camere, iar imaginile din timpul festivităților au făcut înconjurul lumii.

Prințul din Brunei a fost pentru mult timp unul dintre cei mai râvniți burlaci din lume 

Prințul Abdul Mateen, în vârstă de 32 de ani, și aleasa inimii sale, Anisha Rosnah, cu 3 ani mai tânără, au schimbat jurămintele de credință și au primit binecuvântarea sultanului. Prințul a avut un aspect impunător, îmbrăcat în uniforma militară de ceremonie. Mireasa a strălucit într-o rochie elegantă, albă, confecționată din tenunan de Brunei, un material țesut tradițional. În contrast cu tiara spectaculoasă și bijuteriile strălucitoare, buchetul a fost unul mic, delicat.

Punctul culminant al ceremoniei s-a desfășurat în palatul Istananurul, cea mai mare reședință unui monarh din lume. Printre cei 5000 de invitați s-au aflat membri ai familiilor legale din Arabia Saudită și din Iordania.

Citește și: Brad Pitt, acuzat de furt de compania Angelinei Jolie. Actorul, dat în judecată pentru 350 de milioane de dolari: „Un copil răsfățat”

Instantaneele de la nuntă au fost opera unui celebru fotograf, care a lucrat și pentru surorile Kardashian și Angelina Jolie. A urmat o procesiune fastuoasă, în care mirii au salutat mulțimea adunată pe străzi, dintr-o limuzină decapotabilă. Începute în data de 7 ianuarie, festivitățile durează 10 zile, conform unei vechi tradiții.

Prințul Abdul a fost timp de mai mulți ani unul dintre cei mai râvniți burlaci ai lumii.

Este al 10-lea copil al sultanului și are o relație foarte apropiată cu tatăl său, pe care îl însoțește la majoritatea angajamentelor regale oficiale.

Presa de pe mapamond îl cunoaște și drept prințul modern din Brunei, extrem de activ pe rețelele de socializare, unde are 2,6 milioane de urmăritori, pe Instagram. Tatăl său, sultanul, a fost considerat an la rând cel mai bogat om din lume și este unul dintre cei mai longevivi monarhi.