Oana Ioniță și Florin Budnaru, fostul ei soț, au decis să pună punct mariajului cu ceva timp în urmă. Au ales să o ia pe drumuri separate fără scandal și au custodie comună asupra fiului lor, Maxim. Totuși, chiar dacă acest lucru ar fi trebuit să însemne că băiatul i-ar fi avut în mod egal pe părinții săi lângă el, lucrurile au stat cu totul altfel, spune Oana Ioniță.

Fosta dansatoare a dezvăluit că, în urma divorțului, tatăl lui Maxim a încercat să îl îndepărteze pe copil de ea, chiar dacă nu și-a exprimat această dorință cu subiect și predicat.

„S-a îndepărtat pentru că nu am făcut ceva când trebuia să fac ceva(n.red. fiul ei). Avem încredere prea multă în partenerul de viață și credem că primim tot sprijinul, dar când e vorba de un divorț de obicei nu se întâmplă așa, fiecare trage pe barba lui.

Acum ceva timp am semnat în urma divorțului o convenție în urma căreia ne-am pus de acord că, custodia o vom avea comună, că nu contează domiciliul copiilor, dar am înțeles că legal contează.

Nu am specificat un program clar. În convenție am specificat ambii copii, dar Isabel își petrece tot timpul cu mine. Am zis că 3 zile vor fi copiii la mine, 3 zile la Florin.

La început l-am văzut pe Maxim, făceam o mulțime de lucruri împreună. După un timp i s-a spus că nu se mai poate.(...) La început l-am văzut pe Maxim, făceam lucruri împreună. După un timp i s-a spus că nu se mai poate, că are casa lui. El are ambele case. Mi se pare ciudat să îl lași să decidă, nu poate să decidă la 10 ani.

Nu era în mod concret mesajul, era o expresie facială”, a povestit Oana Ioniță, la „Follow us!”.

Cu timpul, relația mamă-fiu dintre Oana Ioniță și Maxim s-a deteriorat semnificativ, astfel că băiatul a devenit reținut în privința mamei sale, care a dezvăluit că, în anumite situații, nu și-a putut vedea fiul pentru zile întregi. Cu lacrimi în ochi, fosta dansatoare a dezvăluit că nici măcar nu știe unde locuiește fiul ei și condițiile în care trăiește acesta, lucru care îi aduce multă durere în suflet. 

Drama care s-a instalat în viața ei după încheierea mariajului a făcut-o să plângă foarte mult pe parcursul timpului. Din fericire, acum lucrurile încep să se rezolve, a mai povestit Oana, la Kanal D2. 

„Hainele lui au rămas la mine, lucrurile lui au rămas acasă.(...) De când s-a mutat la tatăl lui nu a mai făcut nimic din ce făcea(n.red.

activități extrașcolare). Eu nu știu unde stă! Adică știu locația, că l-am mai dus în ultimul timp acasă, dar n-am știut câteva luni unde stă copilul, apartament, cameră.(...) Nu voia să vorbească la telefon. Am avut o perioadă în care am plâns foarte mult, pentru că îl voiam din nou lângă mine. Am ajuns la această ordonanță pentru că îl vreau lângă mine(...) Timp de 8 luni de zile nu aveam nici măcar sâmbăta și duminica, doar 2,3 ore. Suntem bine, începem să avem o relație normală mamă-fiu. Am răbdare și vrea să fac tot posibilul să aibă din nou încredere în mine, să fie lângă mine”, a mai explicat Oana Ioniță.