Bilanțul morților în urma exploziei de la Crevedia a ajuns la 6. Cea de-a șasea persoană care și-a pierdut viața în urma deflagrației a decedat pe 30 septembrie. Omul era internat la o clinică din Lubeck, Germania.
Decesul său a fost anunțat în raportul privind victimele tragediei, care a fost transmis în dimineața zilei de luni de către Ministerul Sănătății.
Cea de-a șasea persoană care a murit în urma exploziei de la Crevedia s-a stins din viață pe 30 septembrie
Potrivit informațiilor prezentate în comunicatul Ministerului Sănătății, cea de-a șasea victimă a exploziei de la Crevedia a decedat pe 30 septembrie. Bărbatul era civil și avea arsuri pe o suprafață mai mare de 40% din cea corporală.
În acest moment, în afara țării se mai află internate 4 victime ale tragediei de la Crevedia. Unul dintre aceștia, care este internat în Italia și care are arsuri pe aproximativ 90% din suprafața corpului, este în stare critică.
„Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni”.
Pe de altă parte, un alt pacient aflat la Milano, care are arsuri pe 45% din suprafața corpului, respiră spontan iar evoluția sa clinică este favorabilă, spun medicii.
Până în acest moment, 48 dintre pacienții care au fost răniți de explozia stației GPL de la Crevedia au fost externați. Dintre aceștia, 41 se aflau în spitalele din România iar alți 7 erau transferați în străinătate.
Explozia de la Crevedia a distrus mai multe familii
Explozia cisternei de la stația GPL din Crevedia a avut loc în noaptea de 26 august.
În urma deflagrației, 3000 de locuitori care aveau casele pe o raza de 800 de metri în jurul stației cu pricina au fost evacuați.La acea vreme, bilanțul răniților era de 58 de persoane, dintre care 39 dintre cei care au suferit arsuri au fost pompierii care au intervenit la stingerea flăcărilor. În urma intervenției au fost deschise mai multe anchete.
Tot atunci s-a descoperit că stația GPL funcționa de aproape 3 ani fără autorizație de mediu, însă acest lucru nu i-a oprit pe patroni să depoziteze acolo