Familia regală britanică este pe butuci după ce prințesa Kate Middleton a suferit o intervenție abdominală. Soțul său, William, s-a retras din activitatea publică pentru a-i fi aproape, iar regele Charles al III-lea se pregătește și el pentru o operație. În tot acest timp, secretul privind diagnosticul lui Kate Middleton creează o adevărată isterie în jurul palatului. Anunțul dat a creat rumoare în regat.

A fost a doua noapte pe care Kate Middleton a petrecut-o la spital asta după ce, conform comunicatului oficial, prințesa a suferit o intervenție chirurgicală abdominală planificată. Detaliul care a alertat însă fanii Casei regale este legat de perioada de recuperare, care ar trăda o afecțiune destul de gravă, se tem experții.

„Operația a fost un succes și se așteaptă ca ea să rămână în spital între zece și paisprezece zile.

Urmând sfaturile medicilor, este puțin probabil ca aceasta să revină la activitățile publice până la Paște”
, se arată în comunicatul emis de Palatul Kensigton.

Citește și: Charles al III-lea și Regina Camilla, vizită istorică în Franța! Ce a făcut regele la dineul oficial de la Versailles

Deși până acum nu au fost date informații cu privire la motivele spitalizării prințesei de Wales, potrivit mai multor instituții media britanice, Kate nu ar suferi de o boală gravă.

În timp ce Kate se recuperează la clinica din Londra, acesta poate conta pe sprijinul familiei. Soțul său, prințul William, și-a amânat deja angajamentele viitoare și a declarat că nu își va asuma nicio sarcină oficială cât timp Kate se află în spital. Ghinionul a lovit însă de două ori familia regală în aceeași zi.

În timp ce Kate era operată, Palatul Buckingham dezvăluia că și regele Charles al III-lea va suferi o intervenție și își va suspenda temporar angajamentele oficiale.

Acesta urmează să fie tratat săptămâna viitoare cu o procedură corectivă pentru o prostată mărită.