O româncă din Italia cere ajutorul pe rețelele de socializare, după ce asistența socială din Italia i-a luat copilul chiar din maternitate. Tânăra suferă de o boală cruntă și cere ajutorul unui avocat pentru a-și lua copilul înapoi.

Româncă în culmea disperării, după ce asistența socială din Italia i-a luat fiica

O româncă stabilită în Italia face apel disperat la oamenii din mediul online, după ce asistența socială i-a luat fiica de 7 luni chiar din spital.

Motivul autorităților este susținut de faptul că tânăra de 20 de ani suferă de o boală dificilă. Mămica cere ajutorul pentru a găsi un avocat care să îi susțină cauza.

Tânăra suferă de epilepsie, motiv pentru care asistența socială i-a luat fiica în grija statului, motivând că mămica nu poate îngriji bebelușul din cauza bolii.

Românca a declarat că urmează un tratament și nu a avut crize sau convulsii în ultimii doi ani, astfel că este capabilă să își îngrijească fiica de 7 luni.

Femeia și de soțul ei, în vârstă de 26 de ani, au făcut mai multe demersuri pentru a-și recupera fiica, însă decizia autorităților a fost irevocabilă. Ca o ultimă opțiune, mămica a făcut o postare pe rețelele de socializare acolo unde a explicat situația în care se află și a cerut ajutorul pentru a găsi un avocat care să o susțină în caz și speră să își strângă din nou fetița în brațe.

Citește și: Cine este românca condamnată la 23 de ani de închisoare în Italia? Nicoleta a omorât bărbatul de care avea grijă

„Caut avocat pentru fetița mea care are 7 luni și a fost luată de asistența socială. Locuiesc în Italia și am 20 de ani, iar soțul meu are 26 și avem o fetiţă de 7 luni, azi le-a împlinit.

Eu eram în spital la maternitate cu fetița mea și mi-au luat-o pentru că eu am epilepsie și dacă eu nu am pe cineva din familie care să mă ajute în caz că, doamne ferește, pățesc ceva.

Dar iau pastile și nu am mai făcut crize sau convulsii deja de 2 ani. Iar judecătorul nu apreciază gesturile și eforturile pe care eu și soțul le-am făcut pentru fetița noastră.

Familia mea nu mă ajută, dar asta nu înseamnă că doar pentru că sunt bolnavă de epilepsie eu nu merit să am o familie. Locul meu e într-un spital? Eu am crescut la orfelinat și nu am vrut niciodată ca și fiica mea să treacă prin ce am trecut eu, adică să trăiască fără părinții ei alături.

Vreau să-i ofer fetiței mele tot ce n-am avut eu, dar cum să fac asta dacă judecătorul și asistenta socială nu mă lasă? Am vrut,

am întrebat-o pe asistenta socială dacă pot să fac o excursie la mare cu fetița mea, a spus că nu, n-am voie", a scris tânăra mămică pe un grup de pe Facebook.

Cadru medical, contestă motivul invocat de tânăra

După postarea sa pe rețelele de socializare, mai mulți internauți au lăsat comentarii de susținere și încurajare pentru tânăra mămică. Cu toate acestea, au existat și persoane care au considerat că au existat mai multe motive ascunse pentru care statul italian i-a luat fetița.

O persoană care se declară cadru medical susține că există un alt motiv pentru care asistența socială a luat copilul, deoarece epilepsia nu ar fi suficientă pentru a justifica o astfel de decizie drastică.

Citește și: El este bărbatul ucis de doi adolescenți în Crângași. Deși tragicul eveniment s-a petrecut la oră de vârf, nimeni nu a intervenit

„Voi comenta în calitate de cadru medical: doar pentru epilepsie nu îți ia nimeni copilul atât timp cât tu respecți tratamentul și soțul este alături de tine, sunt altele la mijloc cu siguranță. Dacă ai ajuns cu ea în spital și copila suferă de rahitism sau au considerat că nu este bine îngrijită, atunci au aplicat protocolul.

Luați asta în considerare, vă rog, prima dată. Dragă mămică, îți doresc să reușești să îți ții din nou puiul în brațe și să știi să prețuiești acest lucru”, a fost comentariul unui internaut.