Studenții din Grozăvești, viața în condiții deplorabile și printre oamenii străzii. Nici căminele studențești nu mai sunt deloc ceea ce au fost odată. Pe lângă condițiile execrabile din camere, rugina din băi și bucățile de tavan care pică, siguranța lipsește cu desăvârșire.
În incinta căminelor intră oricine dorește iar holurile și scările devin case pentru oamenii străzii, lucru care îi sperie pe studenți, care cer schimbări din partea autorităților.
Par niște clădiri abandonate imobilele care găzduiesc viitorii ingineri, medici sau profesori. Chiar și așa, acesta este locul pe care mulți studenți îl numesc acasă.
„Multe camere arată deplorabil, cu faianță și gresie spartă, cu bateriile de la chiuvete care sunt sparte și picură”, „M-am confruntat cu problema chiuvetei, la care bateria curgea.
Studenții din Grozăvești, viața în condiții deplorabile și printre oamenii străzii. Reprezentanții au luat măsuri pe parcursul ultimelor zile: „Unele schimbări vor fi realizate până în septembrie”
Încă de când a preluat camera de cămin, Ioana a găsit colegi nepoftiți.
„Gândaci am avut în cameră de când am luat-o, dar după aceea văd că nu au mai apărut. Am luat și măsuri, de exemplu spray și capcane pentru gândaci”, a mai dezvăluit studenta.
Pe timpul vacanței însă, doar o parte dintre cămine sunt deschise pentru studenți. Altele au intrat în renovare. Reprezentanții universității spun că imobilele închise pe timpul verii vor fi igienizate astfel încât la toamnă camerele să își poată primi studenții.
Numai că aceștia sunt sceptici.Citește și: Soțul Danei Roba face eforturi să iasă din închisoare! Ce decizie au luat judecătorii
„De obicei ăsta este răspunsul, se va face”, mai spun tinerii.
Realitatea bate însă așteptările. Cum problemele se țin lanț, nu doar interiorul căminelor le de bătăi de cap studenților, ci și paza și protecția.
„Un coleg de al meu din conducere, director de proiecte, a sesizat la ora patru dimineață acum trei zile că i s-a furat din cameră, o cameră care era la parterul căminului D, niște bunuri în valoare de aproape zece mii de lei”, a explicat un locatar.
După acest incident reprezentanții universității au decis să schimbe agenții de pază din căminele din Grozăvești și să refacă gardurile, iar în campus să fie o singură cale de acces.
„Unele schimbări vor fi realizate până în septembrie, sunt mai mult decât sigură de asta, pentru că inclusiv acuma gardul a fost schimbat adică anumite aspecte se pot rezolva până în toamnă. Vom vedea dacă toate vor fi pe placul studenților”, a declarat Alexandra Ivașcu, președinte ASUB.
Schimbări inutile însă din moment ce oamenii străzii au intrat și astăzi în incinta campusului ca la ei acasă. Pentru aceste condiții execrabile studenții plătesc lunar sume cuprinse între 180 și 350 de lei.