Sunt vești importante pentru aproape două milioane de șoferi. Guvernul a decis joi prelungirea valabilității polițelor emise de Euroins cu încă nouăzeci de zile.

„În ședința de astăzi, Guvernul a adoptat proiectul elaborat de autoritatea de supraveghere financiară, ceea ce înseamnă că implicit vine cu decizii noi pentru șoferi. Concret, toți cei care au polițe auto emise de Euroins, vor putea să circule cu acestea până în luna decembrie.

Citește și: Șoferul accidentului de la 2 Mai, dosar penal din cauza stupefiantelor încă de la 13 ani! Noi informații ies la iveală

Potrivit legii, asigurările emise de Euroins ar fi expirat pe data de opt septembrie, însă odată cu adoptarea acestei ordonanțe de urgență se extinde și termenul de valabilitate cu nouăzeci de zile, adică până pe opt decembrie.

Este o măsură menită să vină în sprijinul a peste 1,8 milioane de șoferi care în acest moment au polițe RCA emise de Euroins. Ce este important de precizat, șoferii au avut timp să facă o cerere pentru reziliere a contractului de asigurare și astfel să-și primească o parte din banii înapoi, însă nu foarte mulți au făcut acest lucru.

Potrivit surselor noastre, ASF mai vrea acum să propună guvernului să extindă și termenul de valabilitate pentru plafonarea prețurilor RCA până în luna ianuarie”,

a transmis Diana Buzea, reporter Kanal D.