Marele nostru campion a câștigat prima medalie tricoloră la Olimpiada de la Paris și ea este din cel mai strălucitor metal. În finala de 200 de metri liber, David Popovici a învins la un vârf de unghie, cu două sutimi avans față de al doilea clasat după un finish de infarct. „Dacă eu am putut, un băiat obișnuit atunci absolut oricine poate, vă rog să o faceți și voi”, au fost primele vorbe ale lui Popovici, imediat după ce a luat primul Aur Olimpic din istorie pentru înotul masculin din țara noastră.

David Popovici a scris istorie la Olimpiadă

Sunt clipele dramatice de la finalul cursei care i au adus lui david popovici medalia de aur la proba de două sute de metri liber. Diferența s-a făcut după forcingul de la finish, iar publicul a trăit fiecare clipă cu sufletul la gură.

Două sutimi au fost marja victoriei, iar în tribune a fost delir.

„Nu-mi place să fiu atât emoționat, dar e frumos. A fost o o cursă între câini așa s-a simțit. Ne-am bătut până la ultimul braț. Le mulțumesc tuturor celor care s-au uitat”

Citește și: David Popovici, lecție pentru tinerii din România. Specialiștii încurajează atitudinea campionului: „E un strop de normalitate într-o lume din ce în ce mai anormală”

Emoțiile au fost teribile atât pentru susținători, dar mai ales pentru David și nu puțini au fost cei care au trăit momentul istoric la

intensitate maximă, pe stadionul Ilie Oană, acolo unde s-a jucat Petrolul Rapid atmosfera a fost incendiară, iar oamenii au urmărit live cursa eroului. În timp ce o țară întreagă îl aplaudă, David urcă pe podiumul de la Paris modest, emoționat și cu ochii în lacrimi.

Tânărul și-a îndeplinit cea mai mare dorință

Chiar de ziua drapelului național băiatul obișnuit care înoată repede, așa cum își spune el, a reușit să ne aducă primul aur din istoria înotului masculin din România.

„L-am făcut foarte fericit pe copilul din mine și pe mine mic care își dorea foarte tare să să ajungă la jocurile olimpice, îndrăznea să viseze și la o medalie, eventual de aur. Mi-a venit să plâng și acum îmi vine” Este visul de o viață pe care îl are Popovici și pentru care muncește de când a sărit prima oară în bazin.

Citește și: David Popovici și-a ales facultatea. Campionul s-a decis unde vrea să studieze din toamnă: „Sunt sigur că am făcut alegerea potrivită”

David Popovici mai are un obiectiv la Jocurile Olimpice de la Paris. Tot după un final extrem de strâns, campionul nostru și-a câștigat seria pentru o sutime și s-a calificat în semifinala de la o sută de metri liber.