Pe cât de spectaculoase sunt imaginile erupției din Islanda pe atât de periculoasă este situația. Vulcanul a aruncat în aer lavă și fum și există îngrijorarea că zborurile ar putea fi afectate chiar acum, în prag de Crăciun.

„Sunt îngrijorări pentru că oamenii compară situația cu cea din 2010, când un alt vulcan din sudul Islandei a erupt și a împrăștiat în aer cenușă vulcanică care s-a răspândit spre Europa.

Atunci, 100 de mii de zboruri din Europa și nu numai au fost blocate la sol iar, de asemenea, trebuie menționat faptul că a creat mari probleme pentru că Islanda este un important culoar pentru zborurile transatlantice.

Citește și: China, lovită de cel mai violent cutremur din ultimii 13 ani. Cel puțin 130 de persoane și-au pierdut viața în urma seismului

Acum guvernul de la Reykjavik promite că zborurile nu vor fi afectate de erupția vulcanului. Chiar și meteorologii confirmă acest lucru și explică că în urmă cu 13 ani, când a avut loc erupția care a blocat la sol mai multe zboruri, magma interacționase cu un ghețar, ceea ce nu s-a întâmplat acum, astfel că de Crăciun și de Revelion ar trebui să nu fie probleme în aeroporturi, dar trebuie menționat faptul că erupția durează zile, săptămâni, poate chiar luni și rămâne de văzut cum va evolua situația”,

a transmis Georgiana Grimm, reporter Kanal D.