Este din nou anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu după ce o pacientă a murit la câteva ore după o intervenție chirurgicală. Cel care a operat-o este celebrul medic care se ruga când intra în gardă să aibă parte de bani mulți și să fie ferit de procurori. Divinitatea se pare că nu l-a ferit și a fost reținut pentru șpagă și, mai apoi, pentru moartea unei paciente.

Eliberat, după ce a stat închis doar douăzeci și patru de ore, s-a întors la spital, însă și acum are parte de acuzații similare.

Cel care a operat-o este celebrul medic care se ruga când intra în gardă să aibă parte de bani mulți și să fie ferit de procurori

„Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori!” Este

rugăciunea pe care chirurgul ar fi rostit-o în fiecare dimineață cu voce tare și pe care procurorii au intercepta-o în urmă cu doi ani. După ce a fost reținut în două dosare penale pentru luare de mită și ucidere din culpă, doctorul este luat din nou în vizor după ce o altă pacientă a murit imediat după operație.

Pacienta, în vârstă de cincizeci de ani, a fost operată de ocluzie intestinală iar după câteva ore a intrat în stop cardio respirator și nu a mai putut fi resuscitată.

Chirurgul ar fi primit mită cinci sute de lei, spun rudele, însă după operația eșuată ar fi restituit banii. Medicul Gheorghe Neață își susține nevinovăția. „N-am nicio vină este clar, indubitabil. Vom avea diagnosticul sigur, diagnosticul la autopsie. Vă închipuiți, dacă am stat șapte ore în operație acolo, de ce oi fi stat?!”, a spus medicul.

Citește și: Bărbat lovit cu ciocanul la nuntă. Omul se zbate între viață și moarte

Medicul a fost trimis deja în judecată într-un dosar de luare de mită. „Dacă e speranță de ceva bănuți, internez dacă nu, nu internez”, mai spunea în trecut doctorul.Dosarul se judecă iar medicul a revenit la spital, pentru că așa au decis judecătorii. După scandalul din 2021 a fost reținut din nou pentru douăzeci și patru de ore după decesul unei alte paciente. Și după acele acuzații a revenit la muncă.

Și spitalul a demarat o nouă anchetă internă după cele mai recente acuzații.