Gustările de la cinema, mai scumpe decât filmul! Popcornul la cinema costă de două ori mai mult decât biletul la film. Două persoane ajung să cheltuie peste o sută de lei pentru astfel de ieșire.

Tarifele inexplicabil de mari îi încurajează pe unii clienți să ascundă gustări în geantă. 35,50 de lei, atât costă o porție de popcorn și un suc la cinema la unul dintre mall-urile din Capitală.

Prețul gustării cu care ne așezăm în fața marilor ecrane este aproape dublu față de bilet, pe care am dat doar șaptesprezece lei într-o zi a săptămânii.

Reporter: „Și dacă aș lua separat, de exemplu o sticlă cu suc?”
Angajat sală de cinema: „E mai mult. Dacă îți dau un nachos la 26 de lei și să zicem, un suc, e 41 de lei.”

Gustările de la cinema, mai scumpe decât filmul! Oamenii aleg să aducă popcorn de acasă, ca să facă economie

Astfel, o ieșire la film pentru două persoane poate fi comparată cu ușurință cu o ieșire la restaurant. O ieșire la film pentru o singură persoană costă în jur de 50 de lei.

Spunem asta pentru că prețul unui bilet costă aproximativ 20 de lei, asta în funcție de filmul pe care vrem să-l vizionăm, în timp ce pentru gustări trebuie să scoatem ceva mai mulți bani din buzunar. De exemplu, pentru o porție mare de popcorn și suc a trebuit să plătim în jur de 30 de lei în timp ce pentru o porție mare de nachos cu siguranță trebuie să plătim mai mult de 40 de lei.

Iar dacă vă gândiți să luați de acasă popcorn sau băuturi aflați că acest lucru e interzis. Produsele, inclusiv apa plată, trebuie cumpărate de la cinematograf și nu din afara sa. Numai că românii sunt mai descurcăreți de fel și reușesc de cele mai multe ori să iasă avantajos păcălind angajații.

„Oricum eu de fiecare dată când merg la film, n-ar trebui să știe nimeni, dar îmi iau popcornul de acasă, nu mai cumpăr de acolo că și coada e lungă și banii sunt mulți”,

„Noi de obicei nu luăm de la film mâncare”, spun oamenii.

Acesta este unul dintre motivele pentru care mulți se rezumă la filmele de acasă, decât să iasă în oraș.

Reporter: „Când ați fost ultima dată la un film, la cinema?”
Români: „Nu am mai fost de mult timp, „Acasă. E mai comod, nu trebuie să suport manierele unora, plătesc platforme de streaming și văd liniștit.”

Date recente arată că peste tot în lume clienții la cinema sunt tot mai puțini, asta pentru că oamenii preferă să se aboneze la platformele de streaming și să vadă filme de pe canapeaua din sufragerie.