Radu Andrei Tudor, în calitate de invitat la emisiunea „Play IT”, moderată de Bianca Iordache, a discutat despre filtrele din mediul online și impactul acestora asupra tinerelor și tinerilor. Iată cum a punctat prezentatorul de știri acest subiect!

Cu o experiență îndelungată de 15 ani în media, Radu Andrei Tudor a devenit una dintre cele mai tinere, mai credibile și recognoscibile voci ale știrilor. Prezentatorul de știri este încrezător în propria persoană, iar intervențiile sale au o bază solidă de fiecare dată.

Radu Andrei Tudor a discutat în cadrul celei mai recente ediții „Play IT” despre influența filtrelor asupra sănătății mintale în rândul adolescenților.

Citește și: Cristina Cioran și-a refăcut viața cu un bărbat mai tânăr. Vedeta vrea să plece din țară cu fiica ei: „O poate vedea online de oriunde din lumea aceasta”

„Toată lumea seamănă.

Toată lumea are aceleași trăsături. Toată lumea are un tipar și cred că nu e neapărat bine. Nu e bine pentru că persoana care face asta poate să ajungă foarte ușor la depresie. Va fi și mai nemulțumită de propriul aspect. Aia (n.r- identitatea) e pierdută de mult”,
a declarat Radu Andrei Tudor, în cadrul emisiunii „ Play IT ”.

De asemenea, prezentatorul de știri este convins că tinerele nu pot înțelege faptul că filtrele le pot afecta starea mintală, întrucât ele văd în mediul online

perfecțiunea mascată de tot mai multe filtre și modificări false.

„Cum să îi explici unei tinere de 16 ani care și-a luat ca reper, ca idol niște infleuncerițe celebre de la noi din România sau chiar din străinătate, deși se întâmplă un fenomen foarte interesant. În străinătate se merge spre autenticitate, se merge spre natural. Adică se inversează puțin lucrurile, dar noi avem o defazare, noi suntem în urmă cu câțiva ani până să prindem și noi trendurile”, a mai spus prezentatorul.

Radu Andrei Tudor este de părere că fiecare persoană este frumoasă în felul său și nimeni nu trebuie să se lase influențat de niște filtre pentru a ajunge să își schimbe identitatea și înfățișarea.

Citește și: Denise Rifai, mai sinceră ca niciodată! Vedeta Kanal D a mărturisit la „Play IT” care este unul dintre cele mai importante lucruri în viață: „Puterea unui om stă în echilibru”

„Am făcut interviu cu un psiholog care spunea că ajung tinere și tineri la medicii esteticieni și arată poza făcută din aplicație. Iar medicul estetician are dublă îndatorire. Să explice în primul rând din punct de vedere psihologic că nu e bine ce face și că nu poate să aducă trăsăturile până acolo, iar apoi să-i de-a un rezultat care totuși să fie satisfăcător că nu-ți pleacă din cabinet dacă nu-i faci ceva.

Cu cât arâți mai bine pe rețelele de socializare, se întâmplă să fii mai nemulțumit de tine cum ești în realitate și asta poate să ducă foarte ușor spre anxietate, spre depresie, spre o disperare de a arăta, de fapt, cum nu ești. Și cred că fiecare om e foarte frumos în felul lui”, a spus Radu Andrei Tudor.