Vlad Pascu a mai făcut o încercare de a scăpa din arestul preventiv. Le-a spus judecătorilor că regretă ce s-a întâmplat și că nu a avut vizibilitate în momentul în care a spulberat cu mașina grupul de tineri în stațiunea 2 Mai. Tot marți, la București, părinții săi urmau să fie judecați într-un alt dosar.

La ora 08:30, Vlad Pascu a ajuns în fața instanței, la Constanța.

A dat declarații și a încercat să-și construiască imaginea unui turist care în noaptea tragediei se îndrepta spre cazare. A spus că nu se aștepta ca pe un drum de mare viteză să fie pietoni și că nu a avut vizibilitate. Cum în penitenciar nu își poate continua studiile, a cerut să fie trimis acasă. Însă tocmai prietenii săi au conturat o cu totul altă imagine.

De șase ori a contestat Pascu arestul preventiv și de fiecare dată cererile i-au fost respinse

În noaptea în care a ucis doi tineri, a căutat să cumpere stupefiante inclusiv de la un necunoscut găsit în fața unui club. Până la urmă a consumat un cocktail din stupefiante periculoase. În plus: „A condus agresiv, haotic, circulând cu viteză mare și efectuând depășiri riscante. Cu toții i-am spus să conducă mai încet, însă acesta ne răspundea că este un șofer bun și nu avem de ce să ne facem griji”,

a povestit un martor. 

De șase ori a contestat Pascu arestul preventiv. De fiecare dată cererile i-au fost respinse. La fel s-a întâmplat și marți. Tot ieri dimineață, la Tribunalul București, părinții lui Vlad Pascu ar fi trebuit să fie judecați într-un alt dosar. Mama sa este suspectă că a încercat să șantajeze martorii care au vorbit despre obiceiurile fiului. Tatăl său e judecat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Și fiul e judecat în același dosar, pentru consum și trafic de droguri, însă procesul de la București s-a amânat.

„A existat o cerere de amânare formulată de avocatul domnului Vlad Pascu. Domnul Vlad Pascu este la Tribunalul Constanța, pentru verificarea măsurii preventive. Așadar, în mod evident, nu putea să fie în două locuri deodată”, a spus avocatul Alexandru Chiciu.  

Într-un al treilea dosar, dealer-ul lui Vlad Pascu, cel care a spart farmacia Spitalului Floreasca în căutarea de droguri, rămâne în arest după ce instanța a refuzat să-i acorde o măsură mai blândă. Alți doi frați implicați în acest dosar au fost trimiși în arest la domiciliu.