Încă un spital din România a fost evacuat de pompieri după ce un utilaj s-a defectat și a degajat un fum gros și înecăcios. 24 de micuți au fost scoși sub cerul liber, împreună cu părinții care îi însoțeau.

S-a întâmplat la Spitalul de Copii din Timișoara, unitatea medicală evacuată de două ori în ultimul an.

La nouă seara s-a dat alarma la Spitalul de Copii din Timișoara.

Fumul gros a izbucnit de la subsol, așa că toți pacienții și medicii au fost evacuați. 24 de copii erau în spital alături de aparținători. 50 de pompieri și zeci de autospeciale și ambulanțe au blocat străzile din jurul spitalului. Părinții cu bebeluși în brațe, alături de copii mai mari, s-au trezit sub cerul liber într-o învălmășeală de nedescris.

„A sunat alarma și au venit și ne-au spus să coborâm, să luăm fetița, să ieșim afară”, „Am auzit alarma aceea mare dintr-o dată și m-am speriat”,

au spus pacienții.

Citește și: „Am chemat SMURD-ul” Irisha, de urgență la spital! Ce s-a întâmplat cu artista: „Universul mi-a dat o lecție uriașă”

O oră și cincisprezece minute a durat intervenția. În septembrie 2022, același spital a fost evacuat din cauza unei alte alerte de incendiu. Acum, totul a pornit din camera tehnică a unității medicale.

„Pentru o degajare de fum de la un compresor de aer medicinal din demisolul clădirii, din cauza unei scurgeri de ulei care a curs pe

motor, s-a supraîncălzit și a fumegat. N-a fost flacără, nu este incendiu, copiii sunt în siguranță”, a declarat Ovidiu Adam, director Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

Citește și: Dana Roba nu se mai operează! Își dorește ca Daniel Balaciu să vadă ce a putut să îi facă: „Vreau să mă duc așa la tribunal, la procesul cu soțul meu”

În ultimii treizeci de ani s-au construit doar patru spitale în România iar, la cele vechi, modernizările sunt făcute în ritm de melc.