Cea mai puternică furtună care a lovit statul Florida în ultimul secol lasă în urmă doi morți și zeci de răniți. Rafalele de două sute de kilometri la oră au distrus case și mașini iar valurile oceanice au măturat totul în cale. Joi, imaginile din satelit au surprins proporțiile incredibile ale dezastrului.

Idalia a atins țărmul din Florida, având puterea unui uragan de categoria trei, cu rafale de vânt de două sute de kilometri pe oră, care au măturat tot în calea lor.

În Florida, Georgia și Carolina de Sud a fost declarată stare de urgență și milioane de locuitori au fost evacuați din calea furtunii violente. Conform meteorologilor, intensificarea rapidă a uraganului a fost stimulată de temperaturile oceanului, care au fost extrem de ridicate pe tot parcursul verii, dar și de superluna albastră care intensifică valurile. Potopul și rafalele de vânt au distrus tot în jur și peste 230 de mii de locuințe au rămas fără curent electric.
Acoperișuri smulse, copaci prăbușiți, străzi și bulevarde complet inundate.

În unele zone, apa a depășit jumătate de metru, iar multe familii au rămas blocate în locuințe. O cameră de supraveghere surprinde imagini apocaliptice. O casă se zgâlțâie puternic sub furia viiturii și în câteva secunde este completă distrusă și luată de ape. În bătaia rafalelor puternice, construcțiile par doar niște case de păpuși și puține rămân intacte.

În altă parte a Floridei, o benzinărie este distrusă sub privirile îngrozite ale locuitorilor. Odată ce furtuna scade în intensitate, pagubele incredibile se văd și mai clar. Imaginile din satelit arată amploarea dezastrului.

Citește și: Avertisment de vreme rea pentru România! ANM a emis un cod galben de ploi, vijelii și grindină

Mii de case inundate, mai ales de-a lungul coastelor. În urma celei mai puternice furtuni din ultimul secol care a lovit Florida, cel puțin doi oameni au murit și mai mulți

au ajuns la spital pentru îngrijiri. Vijelia a lăsat în urma sa orașe întregi inundate iar azi, în Tampa, se mai putea circula doar cu barca sau caiacul.