Mai mulți minori cu nevoi speciale aflați în grija statului au trecut prin abuzuri sexuale greu de imaginat. Principalii suspecți sunt un instructor de educație fizică și un paznic.

Minori abuzați sexual de un instructor de educație fizică și un paznic

Instructorul de educație fizică și paznicul pozau în protectorii copiilor după cum apar în unele înregistrări video. În realitate, spun anchetatorii, în casa unuia dintre ei se ascundea un adevărat arsenal menit să păcălească tinerii cu nevoi speciale.

În imaginile surprinse, profesorul și paznicul îi însoțesc pe copii la colindat cu un gest aparent patern. Instructorul de educație fizică îi organizează pe minori în timp ce paznicul privește atent din umbră.

Citește și: VIDEO Bătaie sângeroasă între doi parlamentari: „A încercat canibalic să mă muște în zona capului”

Teoretic, regulile erau respectate ca la carte.

În realitate, în spatele acestor imagini s-ar ascunde ani întregi de abuzuri. Individul din fotografii lucra de 15 ani în centrul pentru copii cu nevoi speciale și făcea activități educative cu minorii instituționalizați.

Cei doi ademeneau minorii cu jucării

Ajutat de paznic, ar fi ademenit în apartamentul său mai mulți adolescenți care au fost violați, spun procurorii. Procurorii au fost șocați de ce au găsit în apartamentul groazei.

Instructorul adunase o colecție întreagă de jucării care, cred anchetatorii, erau menite să îi păcălească pe minorii cu nevoi speciale.

Citește și: VIDEO Românii pot vizita Turcia doar cu buletinul. Erdogan a semnat decretul, la întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu

Apoi, în schimbul tăcerii, agresorii le promiteau tinerilor vulnerabili bani, dulciuri și protecție. Cei șapte băieți aveau vârste cuprinse între 13 și 17 ani atunci când au fost abuzați.

Unul dintre ei și-a făcut curaj și a povestit psihologului ororile prin care trecea.

Gheorghe Ciocan, Parchetul Jud. Drobeta- Turnu Mehedinți: „Din cei șapte copii un număr de cinci erau pe perioada agresiunii sexuale instituționalizați în cadrul DGASPC Mehedinți, iar un număr de doi, sunt elevi în cadrul unei școli cu nevoi personale”.

Suspecții de 53 de ani și 57 de ani au fost deja arestați preventiv sub acuzațiile de viol și act sexual cu minori.