O bonă a fost acuzată de maltratarea unui bebeluș de doar un an și șapte luni. Totul a fost surprins de camerele de supraveghere din căminul unde locuia cel mic.

Bonă acuzată de maltratare

O bonă în vârstă de 69 de ani a fost reținută de polițiști acuzată că a maltratat un bebeluș de care trebuia să aibă grijă. Scenele șocante au fost surprinse de o cameră de supraveghere.

Mama micuțului ne-a făcut mărturii cutremurătoare. Din acest caz iese la iveală un fenomen extrem de periculos și anume angajarea bonelor de pe rețelele de socializare fără nicio verificare avizată. Imaginile greu de privit au fost înregistrate în căminul copilului de doar un an și două luni de care bona trebuia să aibă grijă.

„De ce plângi, de ce plângi”, se

aude bona în timp ce țipă, conform înregistrărilor din casă.

Femeia în vârstă de 69 de ani, plătită să aibă grijă de cel mic cât timp părinții erau plecați, i-a șocat pe aceștia atunci când au descoperit cruzimea.

Citește și: Ipoteză halucinantă în cazul crimei din Orhei! Cum ar fi fost surprinsă Ana-Maria, în timp ce ieșea din casa bărbatului care a luat-o la ocazie

„Când am ajuns acasă, seara, ne-a povestit că „nu prea m-am înțeles cu el, a plâns în continuu, nu știam ce să mai fac, mi s- a rupt suflet, îmi era milă, nu a vrut nici să mănânce, s-a culcat devreme de la dinți probabil”. Zicea între 05:20 și ora 08:00 să stai cu copilul. Sunt două ore jumătate. Totul a început la ora 07:00 până la 08:00 când l-a culcat.

Femeia asta a ținut-o numai în smucituri, în lovituri, în palme peste față. În loc să încerce să calmeze copilul, nu făcea decât să dea”, a declarat mama copilului.

Șocați de cele întâmplate, părinții bebelușului au contactat imediat autoritățile fără a mai sta de vorbă cu bona.

„A doua zi, dimineață, ne-am dus direct la poliție. Un om care este stare de asemenea fapte și face lucrurile astea...

Nu pot la șaptezeci de ani să o întrebe de ce a făcut asta. E clar că are sufletul pe care îl are așa a făcut și înainte”, a mai spus mama fetiței.

Specialiștii în parenting, despre fenomenul actual al bonelor

Specialiștii în parenting avertizează că nu orice persoană este făcută pentru a avea grijă de copii.

„Oricui se poate întâmpla să își piardă cumpătul dar în aceste situații, noi ceea ce recomandăm persoanelor care au ajuns în starea asta cu un copil este să se îndepărteze. Lași copilul, închizi ușa, lași în siguranță, închizi ușa, suni părintele, vă rog veniți, stau aici, vă aștept, nu mai pot să mai stau cu copilul dumneavoastră, dar nu lovești copilul”, a declarat un specialist.

„Am găsit-o pe această doamnă pe internet, pe un grup de Facebook, avea recomandări, a dat că are recomandare că face asta de 15 ani”, a mărturisit mama bebelușului de un an și șapte luni.

Citește și: El este bărbatul ucis de doi adolescenți în Crângași. Deși tragicul eveniment s-a petrecut la oră de vârf, nimeni nu a intervenit

Iar acest caz nu este unul singular. Pe rețelele de socializare există zeci de grupuri cu așa zise bone. Fiecare grup are mii de participanți care fie că, caută o persoană care să stea cu bebelușul lor fie oferă serviciile de babysitter, iar din rațiuni financiare părinții își aleg babysitterul din astfel de spații virtuale neverificate.

„Caută disperați bonă pentru că de fapt nu găsesc locuri la creșă, nu găsesc locuri la grădiniță, nu au resurse financiare să înscrie copilul la o grădiniță privată. Avem de foarte mulți ani un cadrul legal cu mari lagune care descurajează de fapt foarte tare lucrul cu bonele la alb. Consecința este că vedem 99,9% din bonele care lucrează în România, lucrează la negru”, a mai spus specialistul.

În realitate o bonă ar trebui selectată de pe o platformă dedicată acestui lucru sau printr-o firmă de recrutare.

„Avem un proces de verificare bone pe care l-am pus laolaltă cu niște psihologi comportamentali. Pe lângă faptul că ne dorim să colaborăm și cu persoane tinere care acum studiază pentru a deveni profesori educatori, deci cumva să aibă un background în domeniu”, spune specialistul.

Am încercat să o contactăm și pe bona care l-a maltratat pe micuțul de doar un an și două luni, însă femeia a refuzat să ne ofere un punct de vedere. Acum ea se află sub control judiciar. Este cercetată penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe și nu mai are voie să profeseze ca bonă.